Nacht van de Nacht op kinderboerderij Parkhoeve

BREDA - Laat het donker donker en ontdekt hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 15e keer georganiseerd op zaterdag 26 oktober. Ook kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord heeft op 26 oktober een activiteit voor Nacht van de Nacht.

Vleermuis spotten, knutselen en uilenballen pluizen

Onder leiding van Ger Scheurkogel gaan we op een spannende ontdekkingstocht over de kinderboerderij of we vleermuizen kunnen spotten. Misschien zien of horen we nog andere nachtdieren! Vleermuizen komen zowat overal voor. Via echolocatie vangt dit kleine vliegende zoogdier insecten. Met heel hoge geluiden vindt hij zijn weg en zijn voedsel. Deze geluiden zijn ultrasoon en dus te hoog om ze te horen. Met een batdetector kunnen de ultrasone geluiden omgevormd worden tot hoorbare geluiden. Het resultaat is een hevig tikkend en klikkend geroep. Met onze vrijwilligers kunnen de kinderen braakballen (uilenballen) uit pluizen. Een uil eet onder ander muizen. Hij eet ze met huid en haar op. Hun maag kan de botjes en haren niet verteren, daarom spuugt de uil deze braakbal uit. Als je de braakballen uit elkaar pluist kom je haar, botjes en schedeltjes tegen. Verder worden de kinderen bezig te houden door knippen en plakken om van wc rolletjes een vleermuis te maken.

Aanmelden via tussendedijken101@hotmail.com of op het inschrijfformulier, te vinden in de kantine van kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord, Tussen de Dijken 101, Breda. Toegang gratis. Aanvang 19.30-21.30 uur. Voor kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding van een volwassene. Geen Haloween. Geen zaklantaarns, lampions of haloweenkleding. Deze wordt geweerd bij de poort. [l]