Weerwolven en Legendejagers op Wolfslaar

BREDA - Legendejagers zijn alweer op Wolfslaar tijdens de Nacht van de Nacht. Maar dit jaar met een geheel nieuw en uniek evenement voor het hele gezin. Dit jaar hebben zij zich ingespannen voor een bloedstollend avontuur op Wolfslaar in Breda op zaterdagavond 26 oktober; alWEERWOLFslaar.

Voorheen kon iedereen tijdens de Nacht van de Nacht met de Legendejagers op een spannende spooktocht. Dit jaar wordt het veel en veel spannender. Kom achter die computer vandaan en beleef eens een écht avontuur temidden van bloeddorstige weerwolven, dolende geesten, heksen en veel andere grimmige figuren In de duisternis van Landgoed Wolfslaar. Zelfs een eeuwenoude bewoner van Wolfslaar zal deze avond verschijnen.

Dit spannende avontuur is een ideaal gezinsuitje (kinderen vanaf 6 jaar) en wordt zoals gebruikelijk bij de Legendejagers afgesloten met een sfeervol kampvuur met een dampend bekertje weerwolvenbloed en een stukje gezoet weerwolvenspek. En je houdt er nog een mooi aandenken aan over.

Vooraf inschrijven is verplicht, dus wacht niet te lang. Vol is vol.

Wie op 26 oktober niet in de gelegenheid is aan deze tocht deel te nemen kan een kans wagen op 9 november. Dan is er een spooktocht bij Pannenkoekenrestaurant Koeckers in Den Hout.

Stichting Legendejagers organiseert in de omtrek met regelmaat activiteiten waarbij de plaatselijke verhalen en geschiedenis de drijfveer zijn. Door beleving van deze verhalen gaan ze meer tot de verbeelding spreken en blijft het beter hangen bij de toeschouwer. Dat cultuur en geschiedenis ook leuk kan zijn bewijzen de Legendejagers keer op keer. Niet alleen door spooktochten, maar ook door verhalenvertellerijen, het schrijven van boeken (over de Tempeliers in Alphen), invulling geven aan de Baroniepoorten in de Baronie van Breda en het uitpluizen van bijzondere historische figuren en elementen in deze omgeving.

Tenslotte, wie graag een steentje bij wil dragen aan het gedachtegoed van de Legendejagers. De stichting is altijd op zoek naar vrijwilligers, acteurs, mensen achter de schermen! Voor alle informatie kun je altijd terecht op www.legendejagers.nl. [l]