Sfeervolle inwijding Isidoruskapel. FOTO PETER DE BONT
Sfeervolle inwijding Isidoruskapel. FOTO PETER DE BONT Peter de Bont

Help ons onze monumenten te behouden

ULVENHOUT - Rondom de herfstvakantie houden wij elk jaar onze donateursactie. Ook dit jaar heeft u hiervoor weer een flyer aangetroffen in de brievenbus of kunt u een artikel lezen zoals in dit weekblad. Onze stichting zet zich al meer dan 20 jaar in om het monumentale karakter van de kerkgebouwen en de aanwezige kunstschatten van de voormalige Laurentiusparochie te behouden en te versterken.

De Laurentiuskerk in Ulvenhout wordt goed onderhouden en is het gevolg van een strak en goed financieel beleid, een uiterst deskundige en hardwerkende ploeg vrijwilligers, die zorgt voor uitvoering van de restauratie en niet in de laatste plaats, dankzij de gulle giften uit Galder, Strijbeek en Ulvenhout. U herinnert zich vast wel de hoogwerker die voor de kerk stond. Zijn lange arm reikte tot wel 60 meter hoog. Een timmerman, een loodgieter en een schilder zijn vele malen op en neer geweest om de luiken en de behuizing ervan weer fraai en voor der komende 25 jaar, weersbestendig te maken. De restauratie van de toren werd voor een belangrijk deel bekostigd door onze stichting.

Het afgelopen jaar werd ook de Isidoruskapel in het Markdal bij Strijbeek volledig gerestaureerd dankzij de steun van de donateurs van onze stichting. Op 22 juni werd de kapel onder grote belangstelling opnieuw ingewijd door pater Luc Wouters van Meersel Dreef en pastoor Lars Peetam van onze parochie. Vele bezoekers bezochten deze plechtige en sfeervolle bijeenkomst. De Isidoruskapel op deze bijzonder mooie locatie kan er weer jaren tegen en is zeker een bezoekje waard!

De Sint Jacobskapel in Galder en de Sint Hubertuskapel in Strijbeek worden voortdurend onderhouden. Hier is de afgelopen jaren onderhoud gepleegd aan voegwerk en schilderwerk. Komt u eens langs de Sint Jacobskapel, kijk dan eens omhoog naar de toren en u ziet de nieuw vergulde haan weer stralend blinken! Onze stichting blijft zich ook de komende jaren inzetten om al deze monumenten voor ons en ons nageslacht te bewaren. Dit kan alleen dankzij de gulle bijdragen van u als betrokken inwoners van onze dorpen! Wilt u ook dit jaar opnieuw een bijdrage leveren, dan kunt u een bedrag overmaken naar de bankrekening van onze stichting: Stichting Restauratie Kerkgebouwen, Galder-Strijbeek-Ulvenhout, Vang 1, 4851 VL Ulvenhout, bankrekening NL 63 RABO 0186720041

Onafhankelijke stichting
De Stichting Restauratie Kerkgebouwen is een onafhankelijke stichting en heeft ten doel het bijeenbrengen van financiƫle middelen voor restauratie en onderhoud van een aantal kerkgebouwen ten behoeve van het behoud van hun monumentale karakter: De Sint Laurentiuskerk met voormalige pastorie te Ulvenhout, De Sint Jacobskapel te Galder, De Hubertuskapel te Strijbeek, De Mariaveldkapel te Ulvenhout, De Mariaveldkapel te Galder, De Isidoruskapel te Strijbeek, Het bestuur bestaat uit: Kees Leijten (voorzitter) Ulvenhout, Hans Dekkers (secretaris) Ulvenhout, Ben van der Velden (penningmeester) Ulvenhout, Peter de Bont Galder, Wim de Constant Rebecque Ulvenhout, Harm Scholten Ulvenhout, Kees van Tilburg Ulvenhout. Onze stichting heeft van de Belastingdienst een ANBI-nummer ontvangen (20.060). Hiermee zijn wij erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Met dit nummer kunt u als donateur uw gift aftrekken van de Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting. [l]