Kleuters op weg naar hun volgende ronde tijdens de sponsorloop. FOTO WOUT ZELLENRATH
Kleuters op weg naar hun volgende ronde tijdens de sponsorloop. FOTO WOUT ZELLENRATH Wout Zellenrath

Regen weerhoudt Burgst niet van sponsorloop

BREDA - Terwijl de eerste regendruppels van de dag zich melden, staan de drie groepen 1/2 van basisschool Burgst te trappelen om te beginnen met hun sponsorloop. De afgelopen twee weken zijn ze langs de deuren, vrienden en familie gegaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hun nieuwe, groene schoolplein.

Nadat het startschot heeft geklonken rennen zij zoveel mogelijk rondjes om hun schoolgebouw en schoolplein op de locatie Kroeten. Ondertussen is binnen een groep fanatieke ouders bezig om de lekkerste hapjes en drankjes klaar te maken in het kader van “Heel Burgst Bakt”.

Na 20 minuten lopen zit het er voor de kleuters op. Zij mogen naar binnen en kunnen samen met hun supporters wat lekkers halen bij de verschillende kraampjes. Met rode wangen wordt de weg gezocht naar de popcorn, smoothies en ‘salade caprese op een stokje’. Ook de rest van de ochtend wordt er fanatiek gerend. Allereerst door de groepen 3, 4 en 5 en tot slot mogen de oudste groepen de ochtend afsluiten. Ook hier is de onderlinge competitie mooi om te zien. “Ik heb er al 16, juf!” klinkt het terwijl locatieleidster Roos Hilkes een high five krijgt.

De sponsorloop is de eerste actie van dit jaar bij deze school, maar zeker nog niet de laatste. Er zijn grootse plannen voor een nieuw schoolplein dat een stuk groener moet worden en kinderen van alle leeftijden meer moet uitdagen om lekker actief te spelen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, maar is niet goedkoop en dus kijkt iedereen gespannen uit naar de bekendmaking van het opgehaalde bedrag.

Om 12.15 is het zo ver. Alle kinderen verzamelen op het schoolplein. Allereerst wordt groep 7 geëerd met een luid applaus. Zij hebben als klas de hoogste opbrengst weten op te halen. Maar een speciale prijs is er voor de leerling met de hoogste opbrengst. Zij krijgt een familieticket voor Reptielenhuis De Aarde in Breda. Terwijl de laatste euro’s van Heel Burgst Bakt nog worden geteld kan al een tussenstand bekend worden gemaakt van maar liefst 6.800,-! Onder luid gejuich en met een goed gevulde maag kan de herfstvakantie beginnen. [l]