Mobilisatiemuseum in Prinsenbeek opent weer zijn deuren

PRINSENBEEK - Naast bezichtiging op afspraak kent het Mobilisatiemuseum een paar keer per jaar een vrije inloop. Op 3 november a.s. tussen 13:30 en 16:30 uur is het weer zover.

Laat u verrassen in dit kleine, maar unieke museum. Er is veel te zien en te vernemen over een vergeten periode uit onze vaderlandse geschiedenis: “de mobilisatietijd 1939-1940”. De algemene mobilisatie werd afgekondigd op 28 augustus 1939 en duurde officieel tot het moment waarop het Nederlandse leger werd ontmanteld: op 15 juli 1940.

In het kader van “75 jaar bevrijding” werd eerder dit jaar door een zevental (oorlogs-)musea uit de regio in het Stedelijk Museum Breda al de gezamenlijke tentoonstelling “Bevochten Baronie” verzorgd. In het verlengde daarvan vestigen die musea de komende tijd met een estafette-openstelling de aandacht op de hele oorlogsperiode en niet te vergeten natuurlijk de bevrijding. De openstelling op 3 november a.s. vormt daarvan een onderdeel.
De hoop is gevestigd op een grote toeloop van belangstellenden uit de hele Baronie. Het (geconsolideerde) verhaal van de aan het project “Bevochten Baronie” verbonden musea is immers niet beperkt tot de lokale situatie, maar is nadrukkelijk een onderdeel van onze totale vaderlandse geschiedenis.

De toegang is gratis, maar een donatie voor onderhoud en verbetering van het museum is vanzelfsprekend zeer welkom.

De ingang van het museum vindt u achter de Vredeskapel in Prinsenbeek in de Pasquélaan naast nummer 2.

Voor meer informatie: telefoon 06-16415002 of www.weestopuwhoede.nl. [l]