Lezing en hulpactie voor vluchtelingen in Noord-Syrië

BREDA - Van woensdag 30 oktober tot en met vrijdag 1 november a.s. organiseert stichting Saz-Koerden in samenwerking met het Mondiaal Centrum Breda een hulpactie voor vluchtelingen in het noorden van Syrië. Wil je hen helpen? Doneer goede, schone winterkleding, Er is vooral een tekort aan heren- en kinderkleding. Ook dekens zijn zeer welkom!

Heb je geen spullen om te doneren maar wil je wel graag helpen? Van je financiële bijdrage worden medicijnen gekocht ( zoals paracetamol) en je draagt bij aan de transportkosten.

Op woensdag, donderdag en vrijdag kun je tussen 10.00 en 17.00 uur kleding en dekens brengen naar het Mondiaal Centrum Breda, Roland Holststraat 71, 4819 HP Breda. Een financiële bijdrage kan worden overgemaakt naar stichting Saz-Koerden, rekeningnummer NL23 RBRB 077 823 93 49 o.v.v. hulpactie Noord-Syrië.

De stichting Saz-koerden heeft naast de ondersteuning van goed doelen ook tot doel het bevorderen van de integratie, participatie en zelfredzaamheid van Koerdische vrouwen in Nederland door educatie, ondersteuning, begeleiding en advies
De stichting beoogt het algemeen nut en heeft geen winstoogmerk en beschikt over (ANBI) status. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers die daarvoor geen vergoeding ontvangen.

Daarnaast organiseert het Mondiaal Centrum in samenwerking met Stichting Saz/Koerden een informatieavond met een powerpointpresentatie over de Koerden, over de toekomst van Koerdistan en hoe de Koerden verwikkeld zijn in de oorlog in Syrië.

Op dinsdag 19 november om 19.30 uur zal Prof. dr. Joost Jongerden, die veel onderzoek onder Koerden gedaan heeft en verbonden is aan de Universiteit van Wageningen achtergrondinformatie geven.

Meer informatie zie www.mondiaalcentrumbreda.nl. [l]