Een heks deelt suikerspinnen uit.
Een heks deelt suikerspinnen uit. Snoeren

Griezelen in Teteringen

TETERINGEN - Zoals in veel plaatsen, laat het Amerikaanse Halloween ook in Teteringen zich niet ongemerkt voorbij gaan. Het dorp, dat de laatste jaren veel nieuwe bewoners heeft mogen verwelkomen, werd zaterdagavond 26 oktober dan ook voorzien van een duister tintje. Het Jeugdcomité had er dit jaar een extra bijzondere editie van gemaakt, want de avondwandeling was voor het eerst deels overdekt.

Ruim 250 basisschoolkinderen en hun ouders genoten van een spannende route door hun woonplaats. Veel mensen hadden de moeite gedaan hun huizen en tuinen te versieren en hier en daar stond zelfs iemand verkleed langs de route. Dat de evenementen van het Jeugdcomité door de Teteringenaren een warm hart toegedragen krijgen, was ook vanavond weer goed te zien.

De tocht begon om 19.00 uur op het Willem Alexanderplein en liep door diverse woonwijken naar de Heistraat om daar een klein uitstapje te maken. De deelnemers mochten door de plaatselijke schoenenzaak lopen. De eigenaar van Snoeren schoenmode had een heus Halloweenparcours in de winkel opgebouwd. De sfeer begon al op de parkeerplaats, waar een 12 meter lange gang menig deelnemer in de duisternis de stuipen op het lijf joeg. Eenmaal binnen, hielden de verkleedde medewerkers de kinderen en hun ouders in de gaten. De winkel was rood verlicht en op de achtergrond klonken mysterieuze geluiden. Bij de uitgang kregen alle kinderen een griezelige versnapering in de vorm van een heuse spinnen rag- suikerspin.

Al snoepend van dat lekkers liep de tocht terug naar het Willem Alexanderplein, waar de avond om 20.00 uur werd afgesloten. Het was een mooie aanblik, al die kindersnoetjes die daar moe maar voldaan met hun lampion bij elkaar op het plein stonden. De tocht was griezelig, gezellig en had een ludiek moment. Halloween hoeft niet alleen eng te zijn. In Teteringen weten ze: Halloween verbroedert. [l]