De vissers op MS Marjoes. FOTO REIN NUITEN
De vissers op MS Marjoes. FOTO REIN NUITEN Rein Nuiten

49e Visdag Princenhage succesvol verlopen

BREDA - De jaarlijkse visdag, gehouden op zondag 20 oktober, was zoals gewoonlijk weer een gezellige dag met redelijk goed weer en er is erg veel vis gevangen dit jaar.

’s Morgens stond de koffie of thee weer klaar bij Frido, de beheerder van De Koe in Princenhage. Dan de bus in met vaste chauffeur Hans en op weg naar jachthaven van Den Osse waar de twee schepen klaar lagen. Met ongeveer 40 vissers, die verdeeld waren over twee boten, de Hendrik. H en de Marjoes naar de Grevelingen om gezellig met elkaar te gaan vissen, te kaarten en te lachen.

Op de Marjoes kwamen de vissen al snel aan boord, mooie wijting en er volgden er nog veel meer. Op beiden boten samen zijn dit jaar 400 vissen gevangen en iedereen had wel een visje gevangen hetgeen het comité erg leuk vond. De stemming was opperbest! Ook zaten er vaste kaarters aan boord van beiden boten. Rond 15.30 zetten de boten weer koers richting de haven. De vissers gingen even huiswaarts om zich wat op te frissen voor de gezellige avond in gemeenschapshuis De Koe. Daar werd ’s avond een maaltijd verzorgd.

Ook was er droevige nieuws van de voorzitter. Het overlijden van een vaste sponsor, John van Nunen, en van een trouwe visser, Henk Mol. Het comité wenst de families veel sterkte met dit verlies.

Dit jaar waren er jubilarissen, prijsvraag, vissersprijzen en natuurlijk de bekende loterij met weer erg veel mooie prijzen. De hoofdprijs van de loterij bleef in Princenhage. Deze is gewonnen door het echtpaar Vermeulen. Ze hebben een reis gewonnen van drie dagen naar Luxemburg. Tussen de bedrijven door krijgen alle dames een bloemetje aangeboden. Rond 22.30 werd de visdag afgesloten met dankzegging aan alle sponsors! Op naar 50 jaar Visdag Princenhage![l]