Concert Strijkorkest De Camera.
Concert Strijkorkest De Camera. Foto:

AGENDA

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Vrijwilligsters gezocht voor de winkel.kringloopsanaga@outlook.com

Woensdag 30 oktober

Koffiemomentje Blauwe Kei

13:30 | ArtenZo

Op woensdag 30 oktober organiseert het Wijkplatform De Blauwe Kei weer zijn maandelijkse 'koffiemomentje'. Van 13.30 tot 15.30 uur staat in de Kunstuitleen van ArtenZo aan de Viveslaan 1 de koffie en thee voor u klaar. Op die manier willen we de wijkbewoners de gelegenheid bieden elkaar te ontmoeten.

Donderdag 31 oktober

Geldbingo

20:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Sinterklaas Comité Heuvel organiseert op donderdag 31 oktober in het ontmoetingscentrum de Vlieren, gelegen aan het Mgr. Nollensplein 1 te Breda een geldbingo ter ondersteuning van de sinterklaasmiddag in de wijk. Aanvang 20.00-22.00 uur.

Rondleidingen Gilde de Baronie

14:00 | Grote kerk

Donderdag 31 oktober Torenbeklimming Grote Kerk 14.00 en 15.00 uur (vanaf 12 jaar) www.gildebaronie.nl/stadsgidsen

Vrijdag 1 november

Biesdonk voor Ouderen

13:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Vrijdag 1 november, Biesdonk voor Ouderen in Gemeenschapshuis de Biesdonk. Sjoelen, Kaarten, Biljarten van 13.00 tot 17.00 uur.

Rondleidingen Gilde de Baronie

14:00 | Grote kerk

Vrijdag 1 november: Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk.

Zaterdag 2 november

Kunstroute Haagse Beemden on tour

12:00 | Stokvishallen

De kunstenaars die deelnemen aan de Kunstroute Haagse Beemden gaan dit jaar on tour! Ze hebben hun kunstwerken ingepakt en exposeren deze op 2 en 3 november in gebouw 4 en 5 van de Stokvishallen aan de Belcrumweg 58 tijdens de expositie Kunstroute Haagse Beemden ON TOUR. De exposanten zijn Natasja Ahout, Antonieta Derksen, Melanie van Dorp, Christianne Garssen, Linda de Geus, Maike Godefroy, Simone Grootveld, Anita van Iersel, Harry van Iersel, José Jonkers, Thea Kanters, Maud Quaedvlieg en William van der Zanden. Kunstroute Haagse Beemden ON TOUR is beide dagen te bezoeken van 12.00-17.00 uur. De officiële opening op 2 november door toneelgroep Haagse Bluf is om 12.30 uur.

Pop-up Stationskoor in Breda

13:30 | NS Station Breda

Op zaterdag 2 november organiseert de Musicaja Zangschool voor de derde keer een pop-up stationskoor op NS-station Breda. Deelname is gratis. Deelnemers kunnen zich thuis alvast voorbereiden door op www.musicaja.nl de bladmuziek te bekijken en oefenbestanden te beluisteren. Het repeteren van het klassieke muziekstuk start om 13.30u bij de vleugel in de stationshal bij de uitgang richting de Belcrum. Na een uur wordt het lied ten gehore gebracht aan het aanwezige publiek.

Jane Willow bij Poppodium Phoenix

20:00 | Poppodium Phoenix

Op zaterdag 2 november speelt de Bredase Jane Willow in met haar Ierse band in Poppodium Phoenix, Breda. Jane Willow is een Nederlandse muzikante die sinds 2011 in Dublin als folk muzikante werkzaam is. Goedkopere online tickets kun je verkrijgen via www.poppodiumphoenix.nl.

Concert strijkorkest De Camera

20:30 | De Nieuwe Veste

Op zaterdag 2 november geeft strijkorkest De Camera (voorheen Camera Musicorum Bredana) een concert in de Concertzaal van Nieuwe Veste. Het orkest, onder leiding van Tijmen Wehlburg, brengt een avond met zeer toegankelijke muziek. Aanvang 20.30 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via ticketverkoop via www.nieuweveste.nl en aan de receptiebalie van Nieuwe Veste. Meer weten? www.strijkorkestdecamera.nl.

Rondleidingen Gilde de Baronie

14:00 | Grote kerk

Zaterdag 2 november: Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk.

Zondag 3 november

Postzegelruilbeurs

9:30 | Clubhuis de Toss

Postzegelvereniging Breda organiseert op zondag 3 november een postzegelruilbeurs in het clubhuis De Toss, Valkenierslaan 285a, Breda. Open van 9.30 tot 12.30 uur. Toegang en parkeren gratis. Info: www.pvbreda.nl.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs Belcrum

9:30 | Belcrumhuis

Op 3 november kan er tussen 9.30 en 12.30 uur weer volop geshopt worden tijdens de najaar/winter kinderkleding- en speelgoedbeurs in de Belcrum. Het betreft een gezellige tweedehands beurs waar seizoensgebonden, nette, hippe kinderkleding, sportkleding en verkleedkleding (maat 80 t/m 176) wordt aangeboden voor fantastische prijsjes. Daarnaast is er een ruim aanbod van speelgoed voor alle leeftijden. Meer informatie: https://kinderbeursbelcrum.jimdo.com of facebook.com/kinderbeursbelcrum. Locatie: Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12.

Zondagse Bijeenkomst

10:00 | Inloopcentrum 'de Lichtbloei'

Een korte overdenking n.a.v. een Bijbelgedeelte, waarbij het samen zingen en bidden een vast onderdeel is. Na afloop is er gelegenheid om over het Bijbelgedeelte na te praten en vragen te stellen. Jong en oud is welkom op deze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Uw/jouw gift mag in de collectezak.

Oude Stijl Jazz

15:00 | Spelletjescafé De Zandloper

Elke eerste zondagmiddag van de maand Jazz waar we vrolijk van worden. De muzikanten maken zich op voor aankomende zondagmiddag 3 november in Spelletjescafé de Zandloper (Zandbergweg 67). Laat je muzikaal verrassen tijdens de oude stijl Jazz jamsessie tussen 15.00-18.00 uur. Toegang gratis. Kijk ook eens op www.jazzinfobreda.nl.

Uitvoering Messiah van G. F. Händel

15:00 | Sint Willibrorduskerk

Het Concertkoor Breda voert onder leiding van Geert van den Dungen de Messiah van Händel uit. Dat zal zijn op zondagmiddag 3 november om 15.00 uur in de St. Willibrordus kerk in Teteringen. Het Concertkoor wordt begeleid door het Barokorkest Florilegium Musicum. Aanvang 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.concertkoor.nl (eventueel 06-10089415 ), bij de Vrije Boekhandel, bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers, bij de VVV bij Bloemisterij Aarts (in Teteringen) en bij de ingang van de kerk.

Maandag 4 november

Mensen van de Weg

20:00 | Matheüskerk

Waar leef ik voor? Hoe maak ik mijn omgeving mooier? Mag ik er zijn? Mooie vragen, moeilijke vragen. Het zijn levensvragen waarop je geen makkelijke antwoorden kunt geven of vinden. Mensen van de weg is een gezamenlijke zoektocht. In 10 bijeenkomsten worden 10 levensvragen uitgediept en onderzoeken we met elkaar hoe we met deze levensvragen omgaan en hoe Jezus met deze kwesties omging. Iets voor jou? Van harte welkom op de startavond: 4 november om 20.00 uur bij de Mattheüskerk, Steendorpstraat 4. Meer informatie bij Corline Schouten: 0642483940/buurtpastoraat@cgkbreda.nl.

Dinsdag 5 november

Bingo

14:00 | De Blaker

Dinsdag 5 november van 14.00-16.00 uur bingo in de Blaker, Graaf Hendrik III plein 128, Breda. Met ter afsluiting een leuke loterij.

Bingo KBO Breda Zuid

13:30 | Gemeenschapshuis Vianden

Op dinsdag 5 november is er weer een bingomiddag om 13.30 uur. We hebben mooie prijzen. Ook hebben we een loterij met leuke prijsjes. Eerste kopje koffie of thee gratis. Tot ziens in Gemeenschapshuis Vianden, Viandenlaan 3, Breda.

Pop-Up Stationskoor in Breda.