Harry Collignon voor kathedraal in Santiago.
Harry Collignon voor kathedraal in Santiago. Harry Collignon

Wandelen of fietsen naar Santiago de Compostela

BREDA - Heb je altijd al een keertje willen wandelen of fietsen naar Santiago de Compostela, maar weet je niet precies wat daar allemaal bij komt kijken? Dan is het volgende misschien iets voor je.

Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob (NGSJ) regio Breda-Tilburg, organiseert op zaterdag 16 november een inloopmiddag voor mensen die deze wandeling willen lopen.

De NGSJ is een vereniging van mensen met belangstelling voor het pelgrimsoord Santiago de Compostela in al zijn aspecten zoals: de tocht ernaartoe, de kunst en cultuur, de evt. religieuze dimensie of gewoon het avontuur.

Of je nu jong bent of oud, te voet gaat of op de fiets, in één keer of in etappes, vertrekt vanuit je woonplaats of ergens in België, Frankrijk of Spanje, zij kunnen je helpen met alles.

Op deze middag kun je kennismaken met mensen die je alles over deze tocht kunnen vertellen. Zo staan er onder meer mensen met een complete wandel- en fietsuitrusting, is er een stand met informatie over de verschillende routes naar Santiago.

De middag wordt voorafgegaan door een lezing van Johann van Rossum. Johann van Rossum was 43 jaar docent aan de LTS Oosterhout (later KTS en nog later Hanze College) in achtereenvolgens de vakken Nederlands, biologie, verzorging in de basisvorming, handel & administratie en technologie. Een jaar na zijn pensionering vertrok hij voor een solofietstocht (2015) naar Santiago. Terug in Nederland werkte hij zijn reisaantekeningen uit en liet ze aan een paar mensen lezen. Een uitgever kreeg ze in handen en bood aan om het verhaal als boek uit te geven. Johann mocht voorzichtig het predicaat ‘schrijver’ aan zijn cv toevoegen. De camino had een verborgen talent bij hem blootgelegd! Zijn laatste avontuur was dit jaar toen hij samen met zijn hond “Goof” de camino primitivo wilde wandelen, maar waar een abrupt dramatisch einde aankwam. Dit avontuur zal zeker tijdens zijn lezing ter sprake komen.

De middag wordt gehouden in het Wijkcentrum De Slotjes, Slotjesveld 15 in Oosterhout. De toegang is gratis en de zaal is open vanaf 13.30 uur. De lezing van Johann van Rossum begint om 14.00 uur. De middag duurt tot 17.00 uur.

Iedereen is van harte welkom op deze informatiemiddag en wordt ontvangen met een kopje koffie / thee, op rekening van het Genootschap. De bar is de hele middag open, wel voor eigen rekening.

Voor meer informatie over deze middag kunt u terecht bij de secretaris van de regio Breda-Tilburg van het Genootschap: harrycollignon@kpnmail.nl of regio.breda-tilburg@santiago.nl. [l]