Lezing: (Wild)camera's in de natuur en het vogelrijk

BREDA - Wildcamera’s: wat je er altijd al over wilde én moet weten. Lezing door Lennart Suselbeek op 7 november.

Wildcamera’s zijn niet alleen voor het filmen van vossen, reeën, dassen en wolven. Ze worden ook regelmatig en steeds meer, ingezet bij weidevogelbeheer. Hoe dan? En wat is dan de beste camera? Dat gaat Lennart deze avond uitleggen, ondersteunt door foto’s en filmpjes opgenomen door wildcamera’s. Ben jij geïnteresseerd in een wildcamera en de vele mogelijkheden, ook voor vogelbeheer, en zou je er best een willen kopen? Maar je weet niet wat voor jou het meest geschikte model? Er zijn zoveel types camera’s en er is zoveel prijsverschil: je ziet “door de bomen het bos niet meer...”. Dan moet je zeker deze ‘lezing’ bezoeken.

Lennard geeft op deze avond voorlichting waarvoor je wildcamera’s kunt gebruiken. Ook waar je bij aanschaf op moet letten zoals beeldkwaliteit, beveiliging, opslag etc. Hij brengt diverse types wildcamera’s mee en bespreekt de vele mogelijkheden. Een kans om ze zelf dichtbij te kijken!

Lennart is ecoloog en geeft les in onderzoek uitvoeren bij de Universiteit van Wageningen. Zijn interesse in wildcamera’s, het geven van voorlichting en de verkoop van de camera’s was eerst zijn hobby en heeft uiteindelijk geresulteerd in zijn bedrijf Wildlife Monitoring Solutions Solutions www.wildlifemonitoringsolutions.nl.

Dit is je kans om je te laten informeren over wildcamera’s. Kom op 7 november naar De Wegwijzer, Steendorpstraat 2 in Breda. Aanvang 20:00 uur. Toegang is gratis. Meer informatie over de 50-jarige West Brabantse Vogelwerkgroep? Wil je eens meegaan op excursie of ben je benieuwd naar onze vogelcursussen? Dat en nog veel meer vind je op www.westbrabantsevwg.nl. [l]