Paulet Island Antarctica. FOTO AD VERMEULEN
Paulet Island Antarctica. FOTO AD VERMEULEN Ad Vermeulen

Lezing: Het gaat hard op de Noordpool

BREDA - Levenskunst Zuiderhout nodigt u uit voor een nieuwe lezing op maandagavond 11 november. Ad Vermeulen fotograaf, grafisch vormgever en docent Beeldende Vorming maakte in de laatste tien jaar vier avontuurlijke zeereizen naar Zuidpool en Noordpool. Hij neemt de bezoekers deze avond mee naar een voor velen onbekende en wondere (nog) witte wereld.


Klimaatverandering is van alle tijden! Toch gaan er in een ongewoon tempo een aantal zaken goed mis. Het dringt heel langzaam tot de mensheid door, dat we niet als goede rentmeesters met onze aarde omgaan. De ijskappen van de Noord- en Zuidpool smelten in een razend tempo. De temperatuur stijgt wereldwijd met alle gevolgen van dien. Wat nu?

Ad Vermeulen, fotograaf, grafisch vormgever en docent Beeldende Vorming maakte in de laatste tien jaar vier avontuurlijke zeereizen naar de Zuidpool en Noordpool. Hij legde een voor velen onbekende en wondere - nog witte - wereld op zijn camera vast. Hij zal ons die wereld tijdens de Levenskunstavond laten zien en van commentaar voorzien.

Zijn fotoreportages zijn een getuigenis van de pracht van de Polen, maar ook van gevolgen van het menselijk ingrijpen. Heeft de natuur nog de veerkracht om zich te herstellen…?

De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46 in Teteringen. Aanvang is 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. De mogelijkheid bestaat om voorafgaand aan de lezing een hapje te eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Zo maakt u van uw avond Levenskunst een compleet avondje uit. Hiervoor is wel een reservering nodig. Dit doet u via het serviceteam, serviceteam@parkzuiderhout.nl of (076) 5784000. [l]