Omslag van het nieuwe Mees Kees boek.
Omslag van het nieuwe Mees Kees boek.

Mees Kees feest in de Kinderboekentuin

BREDA - Op zaterdag 9 november organiseren wij een echt Mees Kees Feest met schrijver Mirjam Oldenhave en illustrator Rick de Haas. Het bezoek is ter ere van het nieuwe boek over de populairste meester in spe: Mees Kees - Hoppa!

Wat is er te doen?

Bedenk samen met Mirjam Oldenhave nieuwe Mees Kees avonturen. Kijk hoe Rick de Haas live zijn favoriete meester tekent. Stel al je vragen en scoor een handtekening! Mirjam en Rick zijn van 11.00-12.00 uur in de winkel. Hopelijk tot 9 november!

Mees Kees – Hoppa!

De populairste meester in spe is terug! Er komt een fancy fair op de school van Tobias en Sep, om geld op te halen voor een goed doel. Samen met mees Kees maakt groep 6b een circusvoorstelling. Sammy gaat jongleren, Jackie hangt aan de trapeze en Tobias heeft ook een superidee, maar dat is nog een verrassing. Zelfs Harley, de hond van mees Kees, doet mee. Circus Hoppa wordt straks vast een groot succes! Of toch niet...?

Mirjam Oldenhave en Rick de Haas

Auteur Mirjam Oldenhave bleek haar geliefde stagiair Mees Kees erg te missen. Ze dook een aantal basisscholen in en ontdekte dat de huidige Mees Kezen met een digibord werken en mobieltjes in beslag nemen. Ook kreeg ze te horen dat ze als de bliksem een nieuwe Mees Kees moest gaan schrijven. En dat deed ze, tot vreugde van alle fans.

Rick de Haas stortte zich voor het nieuwe boek weer vol verve op het illustreren van Tobias, Sep, Hasna, Jackie, Aukje en hun klasgenoten. En op Mees Kees natuurlijk. En Hoppa… daar is hij, de nieuwe Mees Kees!

Kinderboeken.nl/meeskees [l]