Professioneel eSporter Renzo.
Professioneel eSporter Renzo.

Alles over gamen in Nieuwe Veste

BREDA - Woensdag 13 november komt E-gamer Renzo Oemrawsingh naar Nieuwe Veste. Hij is een professionele Gamer die voor Vitesse uitkomt binnen de FIFA eDivisie.

Renzo verdient zijn geld met gamen en heeft een topsport status rondom zijn studie.

Renzo vertelt zijn verhaal en geeft inkijk in de wereld van gamen. Hij vertelt over zijn carrière en zal met de jongeren bezoekers in gesprek gaan en eventuele vragen beantwoorden.

Hoe gaan de professionele Gamers om met hun tijd, en wat zijn de positieve en negatieve effecten van Gamen? Hoe kan ik een betere Gamer worden? Kan ik geld verdienen met Gamen? Kan ik er mijn beroep van maken? Bestaat er een opleiding voor Gamen? Hoe kan ik aan wedstrijden of toernooien meedoen? Kan ik er verslaafd aan raken? Zo ja, hoe kom ik er dan vanaf? Moet gamen een vak op school worden? Kortom; alles rondom gamen.

Vanaf 19.00 is iedereen welkom in Nieuwe Veste die van alles wil weten over gamen, of zijn/haar eigen verhaal kwijt wil over gamen. De mogelijkheid om in gesprek te gaan met elkaar en met Renzo: over ervaringen, meningen, mogelijkheden, stijlen, soorten games en meer. Er wordt deze avond ook een minitoernooi gespeeld met FIFA20. Bezoekers kunnen gratis meedoen aan het toernooi. Daarvoor zijn 4 gaming set-ups deze avond aanwezig. Het toernooi is vrijblijvend en er is geen prijzengeld. Deze avond is georganiseerd i.s.m. Stichting Verantwoord Gamen. Sydney Lehman, oprichter van de stichting, zal deze avond ook aanwezig zijn.

Het thema GAMEN valt onder de jongeren programmering “What’s In It For Me” van Nieuwe Veste.

Woensdag 13 november, Nieuwe Veste, Molenstraat 6 in Breda. Toegang gratis. Inloop: 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur. Einde 21.30 uur. Info/aanmelden: l.van.lieshout@nieuweveste.nl. [l]