Het team supplement B met de bronzen medaille op de Brabant Cup. FOTO NADINE NOORLOOS
Het team supplement B met de bronzen medaille op de Brabant Cup. FOTO NADINE NOORLOOS Nadine Noorloos

BredaGym haalt brons op Brabant Cup en plaatsing NK clubteams

BREDA - Afgelopen weekenden stonden bij BredaGym in het teken van de eerste wedstrijden van het seizoen. Er werd onder andere meegedaan aan de Brabant Cup in Den Bosch en verschillende turnteams probeerden zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap Teams. Het team supplement B slaagde zowel in de missie om zich te plaatsen voor het NK, als in het behalen van een medaille op de Brabant Cup.

Op zaterdag 26 oktober deed team supplement B van BredaGym mee aan de nieuwe wedstrijd in de Maaspoort in Den Bosch, de Brabant Cup. Zonder verwachtingen, maar vol van enthousiasme werd deze wedstrijd geturnd door Veerle Clavan, Dorine Berends, Merel Wilken, Nikki Meeuwissen en Masha van de Westelaken. Ondanks de sterke tegenstanders en de ietwat tegenvallende vloeroefeningen en cijfers, wisten de vijf senioren zich naar een derde plaats toe te werken. Het team van BredaGym mocht het brons in ontvangst nemen op de allereerste Brabant Cup.

Een weekend later turnde hetzelfde team de kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap Clubteams in sporthal De Slagen in Waalwijk. Ook hier wisten ze hoge ogen te gooien, zelfs nadat na een blessure de hele teamindeling was omgegooid. Het team turnde naar wederom een derde plaats. De beste vier teams mogen aantreden op 16 november 2019 op het Nederlands Kampioenschap in Sittard. BredaGym zal hier met het team supplement B paraat zijn.

Afgelopen weekend deden ook twee teams in de categorie D en één team in de categorie C een gooi naar een finaleplaats op 16 november. Het team in supplement C was niet geheel voorbereid, maar turnde naar behoren. Er werden mooie sprongen uitgevoerd en ook op brug pakte het goed uit voor de turnsters. Uiteindelijk behaalde zij een verdienstelijke 14e plaats.

In de categorie D deden twee teams van BredaGym mee met de kwalificatie. Het eerste team bestond zowel uit turnsters die het niveau al beheersen als turnsters die op een niveau hoger uitkwamen dan normaal van hen verwacht wordt. Deze meiden wisten zijn goed staande te houden tussen de teams die al langer in dit niveau meedoen. Het eerste D team zette een 18e plaats neer, van de maar liefst 22 teams die meededen.

Van deze teams mochten ook alleen de vier beste teams door naar de finale. Het tweede D team, bestaande uit Lieve van de Vijver, Linne Buijk, Indy Muller, Puk van der Eijk en Feline van Binsbergen slaagde er bijna in genoeg punten te verzamelen. Zij turnden een prachtige wedstrijd met mooie resultaten, maar kwamen net 0,1 tekort om door te stromen. Het D-team moest dan ook genoegen nemen met een vijfde plaats. [l]

Team supplement D wist zich net niet te plaatsen voor het NK Clubteams. FOTO NADINE NOORLOOS