Op Landgoed Aerwinkel (L). FOTO RON VAN DOOREN
Op Landgoed Aerwinkel (L). FOTO RON VAN DOOREN Ron van Dooren

Voorlopig laatste concert Brabants Operettekoor

BREDA - Zaterdagavond 30 november en zondagmiddag 1 december zijn de voorlopig de laatste concerten voor het Brabants Operettekoor. Niet omdat de kaartverkoop niet goed verloopt, integendeel zelfs want de concerten zijn vrijwel altijd uitverkocht!

De reden voor de tijdelijke stop is omdat het ledenaantal vanaf januari te laag is en het bestuur daarom nieuwe plannen gaat uitwerken om van het Brabants Operettekoor een projectkoor te maken. Een aantal van de huidige leden is vanwege persoonlijke omstandigheden dit jaar al eerder moeten stoppen. Enkele andere leden hebben ervoor gekozen om volgend jaar iets anders leuks te gaan doen waardoor het basiskoor te klein wordt om “gezond” verder te gaan. Dat kan gebeuren, zo gaat het in het leven.

Het stichtingsbestuur wil de operettemuziek echter niet loslaten. Niet voor niets zitten de zalen telkens vol met enthousiast publiek dat houdt van dit genre muziek. Muziek van beroemde en geliefde componisten zoals Johann Strauss, Robert Stolz, Offenbach, Zeller, Kálmán, Lehár is het belangrijkste draagvlak van dit koor. Na afloop van ieder concert worden leden steeds weer aangesproken omdat men zo genoten heeft!

Maar met een te klein koor en niet de juiste samenstelling/stemverdeling, gaat dit niet lukken en daarom gaat de Stichting uitkijken of er uitdagingen zijn voor projecten. Mooie samenwerkingen in de toekomst met orkesten of ensembles. Er ligt nog heel veel muziek op de plank, zowel met pianobegeleiding als complete orkestpartituren, waar men nog jaren mee vooruit kan.

Dit kost even tijd om dit op te bouwen, maar men heeft er alle vertrouwen in dat ook dit gaat lukken zodat de operettemuziek in onze regio blijft klinken!

Zoals gemeld, de laatste concerten vinden plaats in De Pekhoeve in Ulvenhout. De naam van het concert is “Operette Tweeluik” waarin de eenakter Trial by Jury scenisch uitgevoerd wordt. Na de pauze worden prachtige Operette Highlights ten gehore gebracht. Koor en solisten zijn er klaar voor. Muzikale leiding is in handen van Pieter Cox, aan de piano Ad Broeksteeg en regie in handen van de Ulvenhoutse regisseur Eliane Feijen.

De zondagmiddag is reeds uitverkocht, voor zaterdag 30 november zijn nog kaarten beschikbaar. Aanvang 14.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via info@brabantsoperettekoor.nl of 076-5423593. [l]