Breda doet weer mee aan Orange Day

BREDA - 25 november Orange Day, Breda doet weer mee!

Op verzoek van Zonta Club De Baronie Breda, doet Gemeente Breda mee aan de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen, Orange the World. Op 25 november kleuren over de hele wereld gebouwen oranje. Gemeente Breda ondersteunt dit initiatief door het oranje uitlichten van de Grote Kerk van Breda en de fontein van de vijver in het park Valkenberg.

Zonta Breda vraagt op 25 november aandacht voor alle manieren van geweld die wordt gepleegd tegen vrouwen en meisjes, zoals huiselijk geweld, eer gerelateerd geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang en kindhuwelijken. Want geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest getolereerde en geïnstitutionaliseerde vormen van schending van de mensenrechten.

Gemeente Breda steunt dit initiatief en Wethouder Greetje Bos start met Zonta Breda de start van de campagne. Om 17.00 uur wordt de Grote Kerk uitgelicht. Vandaar uit gaat het gezelschap met wenslantaarns naar de vijver in het Valkenberg, waar de wethouder kort uitlegt wat Breda doet om geweld te verminderen.

Programma 25 november

17.00 uur verzamelen geïnteresseerden op het Kerkplein in Breda

17.20 uur wandeling met wenslantaarns naar het Valkenberg.[l]