Team Supplement B van BredaGym. FOTO NADINE NOORLOOS
Team Supplement B van BredaGym. FOTO NADINE NOORLOOS Nadine Noorloos

Team BredaGym achtste van Nederland

BREDA - Afgelopen weekend mocht het turnteam supplement B van BredaGym uitkomen op het Nederlands Kampioenschap Teams in Sittard. De turnsters hadden zich geplaatst door middel van een kwalificatie, die twee weken geleden plaatsvond in sporthal de Slagen in Waalwijk. Het team turnde zich naar een achtste plaats.

Turnsters Nikki Meeuwissen, Dorine Berends, Masha van de Westelaken, Merel Wilken en Veerle Clavan vormen samen het team supplement B van BredaGym. Dit team bestaat voornamelijk uit senioren 2e divisie, maar ook een junior 1e divisie. Het NK teams was een late wedstrijd voor het team. Er werd pas begonnen om 19:00 uur, nadat de rest van de dag de wedstrijden al waren uitgelopen.

Het eerste toestel voor deze turnsters was het toestel balk. Hier was de spanning goed te merken. Merel moest de balk helaas een keer verlaten na een wankeling met haar pirouette. Ook Masha en Nikki waren niet zo stabiel als anders, maar zorgden er wel voor dat de score op het toestel balk werd verbeterd.

Op vloer wisten de turnsters goede cijfers neer te zetten. Masha turnde een mooie temposalto schroef en deed voor het eerst een overslag schroefsalto in haar oefening. Merel behaalde met haar prachtige beenspreiding maar liefst 12,367.

Na vloer werd er gesprongen op het toestel pegasus. Nikki turnde een gehoekte tsukahara, waar Masha een gehoekte yurchenko uitvoerde. Dorine maakte het rijtje compleet met een goede overslag hele draai. Ook hier wist het team te scoren naar kunnen.

Het laatste toestel was brug, waar voor het team zeker nog veel inhoud en uitvoering mist. Dorine miste de losom en ook Masha kreeg niet alle eisen toegekend. Dit zorgde voor een tegenvallende score op het toestel. Alle punten bij elkaar opgeteld waren goed voor een achtste plaats voor het team op het Nederlands Kampioenschap Teams.[l]

Team supplement B van BredaGym. FOTO NADINE NOORLOOS