De formatie TEST doet het uitstekend in 't Houwke. Foto Ton Dunk
De formatie TEST doet het uitstekend in 't Houwke. Foto Ton Dunk Ton Dunk

Amado en TEST kleuren 't Houwke muzikaal mooi in

BREDA - De goedheilig man is inmiddels weer in het land gearriveerd en geeft nu al hele mooie presentjes af in 't Houwke. Figuurlijk wel te verstaan want wie 't Houwke zegt zegt onherroepelijk muziek. Zo ook op deze derde zondag van november. De Muziekzondag is een begrip dat men hier maar al te graag koestert. Zo ook vandaag waar in het dubbelprogramma stuk voor stuk uitstekende muzikanten het publiek blij maakten met hun talenten en kwaliteiten.

Voor de pauze een optreden van singer songwriter Amado. Deze zeer sympathieke zanger uit Krimpen aan de Lek kreeg het publiek stil met een mooie mix van eigen geschreven liedjes en stukken van Neil Young, Eddie Vedder en Bob Marley. Afgestudeerd aan de Herman Brood Academie richt Amado zijn pijlen op een carrière als beroepsmuzikant. Als singer songwriter timmert hij uitstekend aan de weg. Dat hij op zijn muzikale reis kriskras door het land ook 't Houwke aandoet ziet de organisator alleen maar als een groot compliment. Het moet raar lopen willen wij in de toekomst niet meer van deze zanger te horen krijgen. Hij gaf zelf al aan heel graag weer terug te komen voor een vervolg.

Na de pauze een weerzien met TEST. De muzikanten traden vandaag aan in bijna een compleet Zeeuwse bezetting. Alleen frontman Bas Adriaansen komt uit Breda.

De heren kregen de mensen al gauw op hun hand met repertoire van Tom Petty, JJ Cale en Brendan Crocker. De muziek van TEST klinkt lekker bluesy met een vleugje folk tussendoor. Het werd enorm gewaardeerd door een vol Houwke. Het geheel stond en daarmee bewezen de muzikanten vooral zichzelf een goede dienst.

Volgende Muziekzondag

De laatste Muziekzondag van 2019 zal geheel in kerstsfeer worden afgesloten. Dan treden de Smartladies op tijdens het jaarlijkse kerstmatinée op 15 december. Hou hiervoor de gebruikelijke kanalen in de gaten.[l]