Sinterklaas kwam onder toeziend oog van honderden kinderen aan in Breda FOTO PERRY ROOVERS FOTOGRAFIE
Sinterklaas kwam onder toeziend oog van honderden kinderen aan in Breda FOTO PERRY ROOVERS FOTOGRAFIE PERRYROOVERSFOTOGRAFIE

Warm onthaal voor Sinterklaas in Breda

BREDA - Na weken wachten was het dan eindelijk zover. Sinterklaas maakte zaterdagmiddag zijn opwachting in de Haven van Breda, nadat hij eerder die dag was aangekomen met zijn pakjesboot in Apeldoorn. In Breda verwelkomden honderden gespannen kinderen samen met hun ouders de Sint en zijn pieten.

DOOR DE REDACTIE

Om 13.00 uur, een uurtje eerder dan afgelopen jaren, was het zover. Sinterklaas voer samen met 350 pieten de Haven van Breda binnen. Er hing een geweldige sfeer aan de Haven, waar kinderen massaal met hun ouders de Sint een warm welkom gaven. De weergoden waren de Sint goed gezind. Want ondanks dat het erg fris was voor de tijd van het jaar, bleef het gelukkig wel droog tijdens de intocht in de Haven van Breda.

Nadat de boot was aangelegd, maakte de goedheiligman een route langs de Vismarktstraat, Reigerstraat, Grote Markt, Kerkplein, Torenstraat, Karrestraat, Eindstraat en Houtmarkt. Vervolgens liep de Sint met zijn gevolg via de Halstraat weer naar de Grote Markt, waar nog een gezellig optreden gepland stond.

Wijken en dorpen

De volgende dag had de Sint weer een drukke planning. Want naast het bezoek aan de stad, komt Sinterklaas ook langs in de dorpen en wijken van Breda. Zo was de Sint zondagochtend te vinden in Tuinzigt, Westerpark en Haagpoort. Hij reisde vervolgens door naar de Markt van Prinsenbeek, naar de Huif in Bavel, de Pekhoeve in Ulvenhout en naar de Veilingkade in de Belcrum.

Planning

Ook komend weekend gaat de Sint weer op pad. Op zaterdag is hij te vinden bij Winkelcentrum de Donk in de Haagse Beemden. Op zondag komt de Sint om 13.00 uur aan op de Haagse Markt in Princenhage. Die dag bezoekt hij ook het Heuvelkwartier, Boeimeer, het Ginneken en Teteringen. Het bezoek van de Sint gaat in veel wijken en dorpen gepaard met vele activiteiten. Zo is er zondag om 15.00 uur een kindershow bij Boerke Verschuren en is er zondagmiddag een Pietendisco in het dorpshuis 't web in Teteringen.[l]

Afbeelding