Start leesclub literatuur in Breda.
Start leesclub literatuur in Breda. Foto:

AGENDA

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel

Kom eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Kleding voor het seizoen en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Vrijwilligsters gezocht voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com

Woensdag 20 november

Bijbelse boodschap

19:45 | Buurthuis Toma

Iedereen is welkom om vrijblijvend te komen luisteren naar een Bijbelse boodschap in buurthuis Toma, Wieringenstraat 60, 4817 AP Breda. Op de woensdagavonden t/m 27 november van 19.45 tot 20.45 uur. Sprekers hebben de roeping gevoeld om kosteloos de blijde boodschap uit te dragen, volgens de opdracht waar toe de Here Jezus eens ook Zijn discipelen riep. M. Lucas en H. Oskam 06-10753232.

Donderdag 21 november

Start leesclub literatuur in Breda

14:00 | Bibliotheek Zuid

In Breda start een nieuwe leesclub literatuur. In Bibliotheek Zuid is op donderdagmiddag 21 november een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om samen moderne literatuur te gaan lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers van literatuur. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. Belangstellenden zijn welkom in Bibliotheek Zuid, Allerheiligenweg 19 in Breda. Aanvang 14.00 uur. Graag aanmelden via e-mail saskia.verhoeven@senia.nl.

Geldbingo

20:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Heuvel comité organiseert een geldbingo in het ontmoetingscentrum de Vlieren gelegen aan het Mgr. Nolensplein 1 te Breda. Aanvang 20.00 uur, hoofdprijs €275.

Vrijdag 22 november

Bingo Biesdonk

14:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Vrijdag 22 november hebben we een speciale bingo tijdens onze activiteitenmiddag. Er worden 5 rondes gespeeld en voor deelname ontvang je een boekje, macaroni en 1x koffie/thee. Toegang alle leeftijden, meespelen vanaf 18 jaar. Gemeenschapshuis de Biesdonk, zaal open 13.00 uur, aanvang 14.00 uur. Einde ongeveer 16.00 uur.

Expositie Vierkant

19:00 | Kunst Drift

Minimale kunstenaars schreeuwen niet hun aanwezigheid van de daken. Dat ligt in de aard van henzelf en van hun werk. Zij benaderen alles abstract en geometrisch. In Breda is nog niet veel minimale kunst te zien geweest. Bij Drift is van 22 november t/m 20 december Vierkant te zien: 3 kunstenaars die alle drie op hun eigen manier 'minimaal' werken. Hans Meeuwsen, constructies in porcelein; Walter Maas, wandobjecten; Yvonne Willemse, schilderijen. Opening vrijdag 22 november om 19.00 uur, KunstDrift, Stationslaan 121, 4816 BG Breda (do/vr/za/zo 13-17uur). Meer info: www.kunstdrift.nl

Stadswandeling Gilde de Baronie

14:00 | Grote kerk

Vrijdag 22 november: Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk.

Kamermuziek op Nieuwe Veste

20:15 | De Nieuwe Veste

Vrijdag 22 november: Quartetto di Cremona. Uitvoerenden: Cristiano Gualco, viool; Paolo Andreoli, viool; Simone Gramaglia, altviool; Giovanni Scaglione, cello. Programma: W.A. Mozart, G. Verdi, H. Wolf, O. Respighi.

Zaterdag 23 november

Repaircafé

12:00 | Multifunctioneelcentrum de Dobbelsteen

Fietsverlichting kapot of andere kapotte spulletjes op gebied van huishoudelijke apparaten, kleding, naaimachines, telefoons, computers, sieraden? Kom dan naar repaircafé op 23 november van 12.00-16.00 uur in De Dobbelsteen, Doelen 36 te Breda. Voor alle reparaties geldt dat je zelf aanwezig moet zijn en blijven. De reparaties zijn gratis, behalve de onderdelen. Een kleine donatie als dank is altijd welkom, hiervan kunnen we klein gereedschap kopen om de klanten nog beter en sneller te helpen. Als U een naaimachine te repareren hebt moet u zich vooraf melden bij de coördinator, Henk Oomen, tel: 06-15242474 of henk.oomen1948@hotmail.com.

Sint bingo KBO

13:30 | Wijkcentrum Princenhof

Zaterdag 23 november KBO - Sint Bingo, Bingo in Princenhof met 11 rondes, mooie prijzen te winnen. De Sint heeft deze keer de prijzen mooi ingepakt. Kaarten voor KBO leden gereduceerd. Bij aanvang gratis één kopje koffie of thee. Aanvang 13.30 uur zaal open 13.00 uur Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, Breda.

Rondleidingen Gilde de Baronie

14:00 | Grote kerk

Zaterdag 23 november: Op de Haagdijk 14.00u vanaf Haagdijk-hoek Markendaalseweg; Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk.

Vespers

19:00 | Maria Mater Dei

Zaterdag 23 november, om 19.00 uur, bidden de zusters van de congregatie Allen voor Alles samen met ons de vespers in de kapel van Maria Mater Dei, Brabantlaan 5, Breda. De vespers wordt al eeuwen door de Kerk gebeden, en bestaat uit psalmen, het evangelie van de zondag en stille overweging. We stellen omwille van het roepingenpastoraat in het bisdom het Sacrament uit, en aanbidden. Graag nodigen wij u uit met de zusters en met ons mee te bidden, te zingen en te mediteren.

Zondag 24 november

Rommelmarkt

10:00 | Belcrumhuis

Rommelmarkt van 10.00 tot 15.00 uur in het Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12, Breda. Zondags gratis parkeren.

Sinterklaas in de Vlieren

13:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Zondag 24 november brengt de sint en zijn pieten een bezoek aan de wijk Heuvelkwartier. Om 13.15u komt de sint aan op het voorplein van het ontmoetingscentrum de Vlieren, waar hij feestelijk onthaald wordt door de piet bonky en zwarte pieten band toonloozz. Het feest wordt verder binnen voorgezet waar een kleine kermis is opgesteld met veel muziek en dans. Om 17.00u is het einde en vertrekt de sint.

Sinterklaasmiddag in 't Houwke

14:00 | Wijkcentrum 't Houwke

Gezellige sinterklaasmiddag in 't Houwke waar kinderen sinterklaas en zijn pieten kunnen ontmoeten. Voor kinderen van 2 t/m 8 jaar. Kosten is inclusief een leuk cadeau. Opgeven kan bij de ROHA shop of aan de deur.

Schilderijenexpositie

14:00 | Heemschuur De Stee

Een kleine honderd bezoekers waren 10 november in Museum de Stee aanwezig bij de schilderijenexpositie van kunstschilder Martien van Nijnatten. 24 november van 14.00-16.00 uur alsnog de mogelijkheid om de schilderijen te aanschouwen. Martien is zelf aanwezig. U kunt tevens door het museum wandelen. Museum de Stee is gevestigd op het Zuringveld 1A in Teteringen. Deze zondag is de laatste dag dat het museum dit jaar is geopend. Na de winterperiode is de eerste openstelling op 26 april 2020, waarna u weer elke 2e en 4e zondag van harte welkom bent tot 22 november. Onze website kunt u vinden op www.teteringserfdeel.nl.

Meet the World concert Archi Amici

15:00 | De Nieuwe Veste

In het komende concert van Archi Amici op zondag 24 november zal 'Meet the world' van de Surinaamse componist en fluitist Ronald Snijders een centrale plaats innemen. De componist paste het werk speciaal aan voor de strijkers van Archi Amici, aangevuld met slagwerk en uiteraard fluit. Er is een driedelige suite ontstaan. Het is een werk met invloeden uit vele windstreken. Ronald Snijders zal zelf de solistische partij voor zijn rekening nemen. Zie ook www.archiamici.nl. Zondag 24 november, 15:00 uur, Concertzaal Nieuwe Veste in Breda (Molenstraat 6, 4811 GS Breda).

Sinterklaas bezoek Wijk Heuvel

13:30 | ontmoetingscentrum De Vlieren

24 november bezoekt de sint, zoals van ouds, de wijk Heuvelkwartier. Hij arriveert rond 13.30 uur in een rijtuig op het voorplein van het Ontmoetingscentrum de Vlieren. Daar wordt hij feestelijk onthaald door de piet Bonky en zwarte pietenband Toonloozz. Het feest wordt voortgezet in de grote zaal van het ontmoetingscentrum, waar een sinterklaaskermis is opgesteld. Gratis toegang.

Maandag 25 november

Lezing Groene Erfgoed

20:00 | De Avenue

Op 25 november houdt landschapsarchitect Christel Eversdijk bij stadsscociëteit De Gouden Cirkel een lezing over het Groene Erfgoed in Breda. De gemeente heeft de kernkwaliteiten van Breda benoemd: Grenzeloos, Groen en Gastvrij. Christel Eversdijk biedt een overzicht van het groene erfgoed in en om Breda. Er is een grote rijkdom aan landschappen en water, veel meer dan het Mastbos en Valkenberg. Die grote diversiteit komt in beeld aan de hand van de Erfgoedkaart. De lezing vindt plaats in theaterdinersalon De Avenue, Waterstaat 5 in Breda. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

Woensdag 27 november

Buurt-middag Blauwe Kei

13:30 | ArtenZo

Woensdag 27 november organiseert het Wijkplatform De Blauwe Kei weer zijn maandelijkse 'buurt-middag Blauwe Kei'. Van 13.30 tot 15.30 uur staat in de Kunstuitleen van ArtenZo aan de Viveslaan 1 de koffie en thee voor u klaar. Op die manier willen we de wijkbewoners de gelegenheid bieden elkaar te ontmoeten. Deze middag zal Han Nieberg van het Wijkplatform ook een uitleg geven over plannen voor het Erasmusplein.

Bijbelse boodschap

19:45 | Buurthuis Toma

Iedereen is welkom om vrijblijvend te komen luisteren naar een Bijbelse boodschap in buurthuis Toma, Wieringenstraat 60, 4817 AP Breda. Op de woensdagavonden t/m 27 november van 19.45 tot 20.45 uur. Sprekers hebben de roeping gevoeld om kosteloos de blijde boodschap uit te dragen, volgens de opdracht waar toe de Here Jezus eens ook Zijn discipelen riep. M. Lucas en H. Oskam 06-10753232.

BLAStcafé

20:00 | De Teruggave

BLASt, het Bredase platform voor architectuur, stedenbouw en landschap organiseert op 27 november in de Teruggave een BLAStcafé met presentaties van afstudeerplannen. BLASt wil aandacht besteden aan jong talent op het vlak van de ruimtelijk disciplines architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur en ruimtelijke kunst. Tussen de presentaties door is er ruimte voor vragen uit de zaal. De avond wordt afgesloten met een borrel. De avond wordt gehouden in zaal de Gasjes in de Teruggave, Gasthuisvelden 11 in Breda. Inloop vanaf 19.30 uur, de start is om 20.00 uur. Afsluiting is om 22.00 uur. De entree is gratis, graag even aanmelden per mail post@stichtingblast.nl of www.stichtingblast.nl

Kamermuziek op de Nieuwe Veste.
Sinterklaasmiddag in 't Houwke.