Bijeenkomst Parkinson Café Breda

BREDA - De ziekte van Parkinson kan veel gevolgen hebben voor het dagelijks leven. Dan is het handig om te weten welke hulp iemand thuis kan krijgen. Mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers horen er alles over op vrijdagmiddag 29 november bij het Parkinson Café Breda. Het Parkinson Café vindt plaats van 14.00-16.00 uur in ‘t Web, Zuringveld 1, Teteringen (inloop vanaf 13.30 uur).

Meedoen staat centraal in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Mensen met Parkinson(isme) kunnen beperkingen ondervinden in huis. Ook kunnen zij moeite hebben met het zich verplaatsen binnen en buiten de woning. Of het is door de aandoening lastig in contact te komen met andere mensen en deel te nemen aan activiteiten. Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid deze beperkingen zoveel mogelijk weg te nemen. Ingrid Kokx-Tielemans is Klantmanager Wmo van de gemeente Breda. Zij komt deze middag vertellen wat de mogelijkheden binnen de Wmo zijn. Ook een Thuisservice organisatie is deze middag aanwezig. De dienstverlening van deze organisatie wordt deze middag toegelicht. Mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers zijn van harte welkom!

Parkinson Café Breda
Parkinson Café Breda is een informeel trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun familie en mantelzorgers. Elke maand is er een gezellige middag met praktische informatie. Toegang is vrij en er is voldoende parkeergelegenheid.[l]