Het Weihnachtsoratorium van Bach

TETERINGEN - Levenskunst Zuiderhout sluit maandag 9 december het seizoen in stijl af met een avond waarin het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach centraal staat.

Ad de Keyzer, wetenschappelijk medewerker liturgische spiritualiteit, laat zien dat de bewogenheid van Bach ook ons vandaag de dag tot een bron van inspiratie kan zijn. Laat u deze avond meevoeren door dit bijzondere werk!

Over het Weihnachtsoratorium
Bach componeerde zijn Weihnachtsoratorium voor de Lutherse liturgievieringen in Leipzig rond de jaarwisseling van 1734 - 1735. Het werk bestaat uit zes delen die wij als één geheel mogen beschouwen. Wat hun vorm betreft lijken ze erg veel op de Matthäus- en de Johannespassion: de tekst uit het evangelie wordt overwogen in recitatieven, aria’s en koralen.

In de wijze waarop Bach met deze teksten uit de Schrift omgaat, laat hij horen en zien, hoe het Woord van God ook aan hem geschiedt. Ad de Keyzer is wetenschappelijk medewerker aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen op het gebied van liturgische spiritualiteit.

Iedereen is welkom
De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46 in Teteringen. Aanvang is 19.30 uur. De entree is inclusief koffie en thee. Aanmelden is niet nodig. De mogelijkheid bestaat om voorafgaand aan de lezing een hapje te eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Zo maakt u van uw avond Levenskunst een compleet avondje uit. Hiervoor is wel een reservering nodig. Dit doet u voor 5 december via het serviceteam, serviceteam@parkzuiderhout.nl of (076) 578 40 00. [l]