PapierLab. FOTO HAROLD SCHOLE
PapierLab. FOTO HAROLD SCHOLE Harold Schole

Stedelijk Museum Breda organiseert PapierLab

BREDA - Heb jij ook iets met papier? Schuif zondag 1 december aan de tafels en ontdek meer over papier én verschillende teken- en schildermaterialen - temidden van de werken van kunstenaar Clemens Merkelbach. Deelname is gratis met een regulier museumticket.

PapierLab: ontdek de eigenschappen van papier

Clemens Merkelbach - Verstilling en verandering toont de tekeningen en schilderijen die Clemens Merkelbach in en rond Breda heeft gemaakt. De veelzijdige kunstenaar gebruikte verschillende materialen op papier, waaronder aquarel, contékrijt, en gewassen inkt.

Marchelma van Breugel (snipper restauratie | papier | clinics) laat je deze middag ervaren hoe papier zich ‘gedraagt’ met verschillende teken- en schildermaterialen. Ontdek meer over de eigenschappen die papier geschikt maken voor bepaalde teken- en schilder technieken. Wat maakt aquarelpapier geschikt voor het maken van een aquarel? Doorloop de tafels als een kunstenaar, onderzoeker én restaurator!

De experts van het museum vertellen meer over het werk van Clemens Merkelbach. Bezoekers kunnen zich deze middag volop laten inspireren!

Marchelma van Breugel is zelfstandig papierkundige. Met haar bedrijf snipper vervlecht ze het restauratievak met Papierclinics. In de clinics maakt ze slim gebruik van restauratietechnieken en omgekeerd hanteert ze in de uitvoer van restauraties de kennis van hedendaagse papiersoorten.

Info

Zondag 1 december van 13.00-16.00 uur. Tentoonstelling: Clemens Merkelbach - Verstilling en verandering. Toegang: gratis met regulier museumticket. Loop binnen: aanmelden is niet nodig. Locatie: Zaal 3, Stedelijk Museum Breda. Materialen en gereedschappen zijn aanwezig

Meer informatie PapierLab in Stedelijk Museum Breda: https://www.stedelijkmuseumbreda.nl/activiteit/papierlab?previous=upcoming_activities.

Clemens Merkelbach - Verstilling en verandering: https://www.stedelijkmuseumbreda.nl/tentoonstelling/clemens-merkelbach-van-enkhuizen?previous=exhibitions. [l]