Niek tijdens het Brakkenfestival (rechts)
Niek tijdens het Brakkenfestival (rechts) Foto: Chatime

Niek

BREDA - Kinderen uit alle wijken van Breda met elkaar in contact brengen én ze enthousiast maken over journalistiek. Met dat doel richtte Lidia van Hooijdonk 12,5 jaar geleden het magazine ChaTime op: een magazine voor en door kinderen. Maar zonder de razende reporters was dat natuurlijk niet gelukt. Eén van hen is Niek.

In het kort: wie ben je, en wat doe je tegenwoordig?

Mijn naam is Niek Nagtzaam en tegenwoordig doe ik de opleiding Leraar Basisonderwijs aan de Pabo in Breda. Ik werk daarnaast met heel veel plezier in de horeca en ik heb het erg naar mijn zin!

Wanneer was jij een razende reporter bij Lidia?

Tussen 2010 en 2013 was ik werkzaam als reporter voor Chatime, maar gelukkig heb ik hierna nog vele werkzaamheden voor dit geweldige magazine mogen verrichtten. Zo ben ik met Lidia van Hooijdonk (Hét gezicht achter Chatime) en een paar reporters naar het Brakkenfestival gegaan in 2018. Zo leuk en zo mooie herinneringen. Hier hebben Lidia en ik een foto genomen exact als de foto uit 2012 of 2013. Dit was een erg gezellige en onvergetelijke dag! Lidia en ik zijn door al die jaren heen ook bevriend geraakt en elkaar gaan vertrouwen. Dit hebben we op deze speciale dag bij het Brakkenfestival wel gemerkt!

Wat heb je geleerd van je tijd bij ChaTime?

Tijdens mijn aanwezigheid bij Chatime heb ik veel geleerd. Vooral heb ik geleerd dat iedereen gelijk is en je je nergens voor hoeft te schamen! Je leert andere mensen en kinderen kennen maar ook zeker niet te min JEZELF. Dat is toch wel het mooiste aan Chatime, jezelf ontwikkelen en jezelf leren kennen en je niet hoeven te schamen voor wie je bent.

Wat is je mooiste herinnering aan ChaTime?

De mooiste herinnering aan Chatime die ik heb is toch wel die ene speciale bijzondere dag bij het Brakkenfestival wat ik hierboven al heb beschreven! En nu de documentaire die we aan het maken zijn, die vergeet ik ook niet! Tijdens de opnames is het vooral erg gezellig! Zoiets vergeet je niet!

Raad je het kinderen aan om zich aan te sluiten bij ChaTime? En waarom?

Kinderen aanraden om bij Chatime te komen? ABSOLUUT!! Het worden ervaringen die je nooit zal vergeten, je leert bekende mensen kennen. Je ontwikkelt jezelf, leert eigenschappen ontdekken van jezelf, maakt vriendschappen en je krijgt er zelfvertrouwen van! Zeker een aanrader dus!

Mijn tijd bij Chatime zal ik nooit vergeten en ik ben erg blij dat ik deze kansen heb gekregen en heb aangepakt! Daar bedank ik Chatime en Lidia van Hooijdonk zeker voor![l]

Afbeelding