Michaelkerk.
Michaelkerk. onbekend

Michaelkerk bestaat 10 jaar

BREDA - Op 29 november 2009 werd de toenmalige ‘nieuwe’ Michaelkerk door bisschop H. van den Hende ingewijd. Een bijzonder gebouw in zijn soort, want wat op veel plaatsen niet altijd helemaal gelukt was gebeurde bij de Michaelkerk wél: Een ruimte volgens moderne architectuur gebouwd, die ook helemaal kerk was.

De kerkzaal begint laag, maar als je de ruimte eenmaal binnen bent schieten de muren 12 meter omhoog, als in een kathedraal. De kleurrijke smalle raampartijen roepen gedachten op aan beroemde glas-in-lood ramen in andere oude kerken. Het is hoog, licht en knus tegelijk, met fraaie accenten en kunstige vormen. Een stijlvol godshuis. Deze Michaelkerk aan het Hooghout bestaat nu dus 10 jaar. Dat willen we vieren!

Op vrijdag 29 november zal Leo Fijen een lezing verzorgen met als thema: ‘Vernieuwing van kerkelijk leven begint met dankbaarheid en luisteren.’ De inloop is vanaf 19.00 uur, de aanvang om 19.30 uur.

Op zaterdag 30 november wordt de film ‘Yo también’ vertoond, met een korte inleiding en nabespreking. Inloop is om 13.00 uur, aanvang van de film 13.30 uur.

Op zaterdagavond 30 november is er in de kerkruimte een concert. Meerdere koren en musici doen hieraan mee. Het dames- en herenkoor Michael, ondersteund door leden van het Franciscuskoor, de zanggroep Inspiration Breda en organist Jan Willems. De inloop is vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.
Dit bijzondere jubileum wordt afgesloten met een feestelijke eucharistieviering, in samenwerking met de Engelstalige en Antilliaanse gemeenschappen en Zanggroep Inspiration. Deze viering begint om 11.30 uur. Na afloop bent u uitgenodigd voor een kopje koffie/thee met iets lekkers en een drankje met een hapje.

U bent van harte uitgenodigd om dit jubileum mee te vieren! Michaelkerk, Hooghout 67, Breda. [l]