Terda A1 junioren starten met winst in Etten-Leur

BREDA - In de eerste ronde van de zaalcompetitie moesten alle Terda teams beginnen met een uitwedstrijd. Alleen de A1 wist de punten mee terug te nemen naar Breda.

Vandaag stond de eerste zaalwedstrijd gepland in Etten-Leur. Meestal een lastige pot om te winnen. Zo ook deze week ging de wedstrijd gelijk op. Ruststand 6-5. In de tweede helft startte Terda onrustig en slordig, waardoor veel balverlies geleden werd. Gelukkig bleef het ook kansen regenen. Het doelpunt waarin Jelte de 7-8 maakte was het kantelpunt in de wedstrijd, waarna Terda vrij gemakkelijk 4 doelpunten kon uitlopen. Net voor tijd wist Focus er nog een te scoren, waardoor de eindstand 9-11 werd. Een lekker begin van het zaalseizoen.

De A2 moest nog wennen aan de nieuwe samenstelling van het team vanwege een aantal invallers. De rust in Tilburg werd met 9-2 bereikt. Daarna ging het beter lopen met de Bredase aanval, al bleef Tilburg ook rustig doorscoren. Maar met de 16-8 eindstand waren de coaches tevreden met de progressie..

Het jonge B1 team van Terda was niet opgewassen tegen het sterke Deetos uit Dordrecht.. Uitslag 11-5.

Terda 1 startte met een 17-8 nederlaag tegen het sterke Sperwers 1 uit Rotterdam. Het getoonde spel biedt echter voldoende vertrouwen om een rol van betekenis te spelen in de 4e klasse. Duidelijk is wel dat het niveau een stuk hoger ligt dan in de 5e klasse waar zij onlangs ongeslagen kampioen was geworden. Terda 2 wordt later deze week ingehaald.

Programma komend weekend in de thuiszaal de 3 Linden in Prinsenbeek: 10.00 uur Terda B1 - ACKC B3, 11.00 uur Terda A1 - DSO A1. Een week later op 7 december is er een vol zaalprogramma met alle Terda teams.

Meer info over korfballen in Breda, kijk op www.kc-terda.com of mail naar info@kc-terda.com. [l]