Noor Vermeer na weer een succesvolle race. FOTO RICHENNE ZEEBREGTS
Noor Vermeer na weer een succesvolle race. FOTO RICHENNE ZEEBREGTS Richenne Zeebregts

Bredaas succes tijdens Brabantse Winter Kampioenschappen

BREDA - De Bredase zwemster Noor Vermeer is de koningin van de Brabantse Winter Kampioenschappen (op de korte baan), die de afgelopen twee weekenden in Eindhoven werden gezwommen.

Maar ook de andere zwemmers van de Bredase zwemvereniging SBC2000 lieten van zich horen door persoonlijke records te zwemmen en medailles te winnen, bijvoorbeeld tijdens de estafettes.

10x goud

Noor Vermeer werd zelfs tien keer Brabants Kampioen, zowel op de korte afstanden, zoals de 50 meter rugslag en de 50 meter vrije slag, als de lange afstanden zoals de 800 meter vrij en de technisch moeilijke 400 meter wisselslag. Alleen op de 100 meter vrije slag moest Indy van Laarhoven van Trb/Res uit Tilburg voor laten gaan: Noor won op die afstand zilver.

Ze maakt zich nu op voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen, die van 5 tot en met 8 december ook in Eindhoven worden gezwommen.

Estafette-succes

Teamgenoot Isa Jansen won die lastige 400 meter wisselslag ook, maar dan in haar leeftijdsklasse. Een topprestatie, want met een tweede inschrijftijd van 6:16.69, had Isa 5:48.65 nodig om te winnen. Ze bleef Livia Groenewegen van PSV meer dan vier seconde voor.

Er waren ook medailles voor de estafette-ploegen van SBC2000. De dames zwommen op de 4x200 vrije slag naar brons. De junioren 1/2, ook dames, wonnen zelfs zilver op de 4x100 meter wisselslag, met een prachtig pr van 8 seconde.

En ook samen met de heren in de gemengde 4x50 meter wisselslag, legden de zwemmers van SBC-2000 beslag op een medaille: de 2 dames en 2 heren mochten als derde op het podium plaatsnemen.

En heel veel pr’s

In totaal startten de SBC-zwemmers 138 keer en 74 van deze starts, leidden tot een persoonlijk record (pr). Zoals Simeon van de Rhee, die zijn 50 meter vrije slag 2,5 seconde sneller zwom dan ooit tevoren. Fieke Bersch werd net vierde op de 50 meter schoolslag, ze miste het podium op drietiende en zwom een mooi pr. Carlijn de Dauw zwom op bijna al haar afstanden een pr, zoals een dikke 10 seconde op de 400 meter vrije slag.

Pien de Lange liet zien dat ze een all round zwemmer is. Ze zwom 10 pr’s, met daarbij vier plaatsen in de top tien van Brabant. Op de 50 meter rugslag werd ze vijfde, in 36.46, en ook dat was een pr.

Alles bij elkaar een zeer succesvolle kampioenschap voor de zwemmers van SBC-2000, die zich nu gaan voorbereiden op het langebaan-seizoen. [l]