Bedankt Margot! FOTO FRED REIJERSE
Bedankt Margot! FOTO FRED REIJERSE Fred Reijerse

Vijf jaar Dynamic Tennis in Ulvenhout

ULVENHOUT - Begonnen als uitvloeisel van een seniorenfitness-groep, is Dynamic Tennis na vijf jaar een vaste waarde geworden bij Sportcentrum Jeugdland in Ulvenhout.

Onder leiding van de initiatiefneemster Margot Hendriks is de groep van 6 senioren inmiddels uitgegroeid tot 20. Het enthousiasme bij de leden voor deze recreatieve sport is groot. Bij het eerste lustrum werd daarom Margot in de bloemen gezet en uitbundig bedankt voor haar stimulerende inzet.

Dynamic Tennis is een racketsport die met een kort, licht racket en een foam bal gespeeld wordt op een baan ter grootte van een badmintonveld. Het is een dubbelspel, dus met twee spelers aan iedere kant. Het net is wat lager dan een tennisnet en er wordt om en om geslagen. De regels en de telling lijken op die van tafeltennis, een partij gaat tot 21 punten met een verschil van minimaal 2.

Het is een echte zaalsport, er wordt meestal in een tennishal gespeeld op een kwart van een tennisbaan. De sport bestaat in Nederland al ruim dertig jaar, maar is jammer genoeg nog niet zo bekend.

Het dynamisch karakter van het spel wordt bevorderd door de geringe afmetingen van de baan waardoor vaak een snelle slagenwisseling tot stand komt. Ook effectballen kunnen verrassend uitpakken. Om je teamgenoot die aan slag is niet in de weg te lopen is een continue alertheid vereist, maar dit kan ook tot hilarische situaties leiden.

Spelplezier

In Ulvenhout bij Sportcentrum Jeugdland, spelen wij met een groep van ca. 20 senioren (mannen en vrouwen) met veel plezier op maandagochtend en woensdagochtend een uurtje Dynamic Tennis. Het gaat hierbij vooral om het spelplezier, wat niet wegneemt dat er flink om de punten wordt gestreden. Sportiviteit en een goede sfeer staan voorop. Je hoeft ook niet bijzonder sportief te zijn om aan dit spel te kunnen deelnemen en er genoegen aan te beleven.

Er zijn geen bepaalde kledingvoorschriften, alleen heb je sportschoenen die geschikt zijn voor zaalsport nodig. Verder kan je zelf bepalen waar je je prettig in voelt om wat inspanning te leveren.

Om de kosten hoef je het niet te laten, de contributie bedraagt een paar tientjes per jaar, en de kosten voor een eenvoudig racket zitten ook in die orde.

Rommelpottoernooi

Eén keer per jaar, in juli, wordt er een zg. rommelpottoernooi georganiseerd, waarvoor ook spelers van clubs uit de regio worden uitgenodigd. Tijdens het toernooi wordt de samenstelling van de teams na elke partij gewisseld. Zo ontstaat een wisselende reeks uitslagen met soms verrassende resultaten.

Nieuwsgierig

Lijkt het je wat of ben je gewoon nieuwsgierig geworden, kom dan eens kijken op maandagochtend van half elf tot half twaalf in de tennishal van Jeugdland of neem contact op met Margot Hendriks, tel. 06-51830289. [l]