Hans Emmerik met Koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje- Nassau.
Hans Emmerik met Koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje- Nassau. onbekend

Hans Emmerik gestopt als RBB-badminton bestuurder

BREDA - Tijdens de, op 24 oktober 2019 gehouden Algemene Ledenvergadering van de RBB, de Regionale Badmintonbond Breda, heeft Hans Emmerik officieel zijn functie als RBB-bestuurder neergelegd.

Deze functie heeft hij, in de periode van 25 jaar als voorzitter en aansluitend nog 2 jaar als interim-voorzitter, met veel enthousiasme en plezier, invulling gegeven. Tijdens de vergadering, waar een vertegenwoordiging zat van de 16 aangesloten badmintonverenigingen, memoreerde hij in zijn slotwoord, dat hij dit vele werk niet alleen had kunnen doen, maar samen met een fijn team medebestuurders en de fijne samenwerking met de RBB verenigingsbestuurders, Badminton Nederland en de diverse instanties waarmee RBB samenwerkt en... niet te vergeten natuurlijk, de steun van het thuisfront. Ook bedankte hij de RBB verenigingen en Badminton Nederland, voor het verrassende aantal felicitatiekaarten, dat hij per post ontving, tijdens zijn 75ste verjaardag in september jl.

Jeugdtrainingscentrum en Badmintonschool

Wel blijft hij, zo lang mogelijk, de functie van Algemeen Manager van, het door hem in 2007 opgerichte jeugdtrainingscentrum en Badmintonschool, RTC-Breda vervullen. In die hoedanigheid kan men hem nog regelmatig in de sporthal ‘het Racketcentrum’ aantreffen.

Zijn waardering en verdiensten voor de badmintonsport blijken ook uit: de in 2008 ontvangen ‘Oorkonde van Breda-Actief’, de in 2010 ontvangen ‘Gouden Sportpenning van de stad Breda’ en de in 2015 ontvangen Koninklijke onderscheiding ‘Ridder in de Orde van Oranje- Nassau’

Tot slot bedankte Hans iedereen voor het vertrouwen in hem en de vele prettige contacten, gedurende deze lange badmintonperiode en wenste hij hen veel succes en plezier in deze mooie sport. [l]