Va-Tout 1 speelt tegen Randenbroek.
Va-Tout 1 speelt tegen Randenbroek. Va-Tout

Kennismakingsmiddag Jeu de Boulesvereniging Va-Tout

BREDA - Iedere eerste zaterdag van de maand heeft jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 in Breda (naast de hockeyvelden) een kennismakingsmiddag. Wil jij eens ervaren of jeu de boules ook een leuke sport voor jou is, dan ben je op zaterdagmiddag 7 december van twee tot vier uur van harte welkom. In de wintermaanden spelen we binnen. Zie ook www.va-tout.nl.

Jeu de boulesvereniging Va-Tout organiseert activiteiten voor zowel de recreatieve bouler als voor de wedstrijdspeler. Iedere donderdagmiddag wordt er gratis een uurtje les gegeven aan beginnende leden die hun techniek willen verbeteren. Als je zelf (nog) geen boules hebt, mag je die tijdelijk lenen.

Speeldag 6 Nationale Petanque Competitie
Va-Tout 1 (2e divisie) speelde thuis tegen Randenbroek uit Amersfoort. Randenbroek 1 staat op de 2e plaats in het klassement, met slechts één punt achterstand op koploper ’t Lover 2. Va-Tout 1 miste helaas enkele basisspelers. De eerste doubletronde leverde slechts één overwinning op (3-13, 12-13 en 13-6). Toch was er alle vertrouwen in een goed resultaat in de tripletronde. Maar ook die leverde slechts één overwinning op (13-7 en 8-13). Tussenstand 2-3 in het voordeel van de gasten. De tweede doubletronde bood nog alle kansen op een overwinning of gelijkspel voor Va-Tout 1, maar door het teleurstellende verlies van twee partijen (3-13 en 5-13) was de wedstrijd al verloren. Hulde aan Isabella en Jaco, die hun partij nog wel wonnen. Zij bogen de achterstand van 3-7 om naar een voorsprong van 9-8. Er werd hierna over en weer gescoord, maar het lukte Va-Tout 1 uiteindelijk toch om de partijwinst met 13-11 binnen te halen. De wedstrijd ging verloren met 3-5. Va-Tout 2 ging op bezoek bij Jeu de Bommel 1, koploper in de 3e divisie. Va-Tout 2, dat op de 4e plaats staat, verloor met 7-1. “Een ijzersterk team”, aldus Hans van der Maat. “We hadden dit verlies tegen Zaltbommel eigenlijk al ingecalculeerd.”
Va-Tout 3 (5e divisie) ontving Wij Liggen 2 uit Schijndel. In slechts twee van de zes partijen kwam Va-Tout 3 als winnaar uit de strijd. Eindresultaat 2-6 voor Wij Liggen 2.
Va-Tout 4 (5e divisie) zou gespeeld hebben tegen de Walnoot 1 uit Boxtel. Door omstandigheden kon het team van de Walnoot hun sportieve plicht niet nakomen. De overwinning van 8-0 kwam op naam van Va-Tout 4.

Open dinsdagmiddag mêlée
De goedbezochte mêlée van 26 november werd gewonnen door Jannie van Deutekom met 3 +34. Daarmee bleef zij Marian van Campen, die op de 2e plaats eindigde met 3 +28 ruimschoots voor. Frans de Nijs, Eric van Waalwijk van Doorn en Jan van der Velden wonnen alle drie 3 partijen met evenveel punten. Zij moesten een barrage spelen voor de 3e, 4e en 5e plaats, die werd gewonnen door Frans de Nijs.

De eerstvolgende open mêlée is op dinsdagmiddag 10 december. Inschrijven kan vanaf 13.00 uur. We starten om 13.30 uur stipt. Er worden 3 partijen gespeeld. Iedereen is welkom![l]