De artiesten van 1 december. FOTO TON DUNK
De artiesten van 1 december. FOTO TON DUNK Ton Dunk

Het dak vloog er bijna af bij 't Houwke

BREDA - We kijken we weer terug op een geweldig Open Podium. Ondanks de vele afmeldingen vanwege ziektes hebben we weer een fantastische middag kunnen voorschotelen. Het publiek, dat in grote getale naar 't Houwke was gekomen, kon genieten van zeer gevarieerde muziek.

De Houwke Huisband opende de middag uiteraard met het toepasselijke nummer: "Ik ben ziek". Een "ode" aan alle zieken die deze middag zouden missen. Hierna bracht Erik Biezeveld onder begeleiding van de huisband zijn gitaarmuziek ten gehore. Pillow Talk: Folkmuziek met dwarsfluit, accordeon, viool, gitaar en zang. Kaap'ren Varen werd uit volle borst meegezongen.

Na deze band betrad Yvonne Lewin het podium: Zij wist het publiek te ontroeren met een aantal luisterliedjes uit vervlogen tijden. Gevarieerd, als het open podium kan zijn, werd er naadloos overgeschakeld naar jazz. Het duo Blue in Green bracht drie songs uit The Great American songbook. Geweldig samenspel van sax en gitaar. Na dit virtuoze duo betraden Hans Borman en Carrie Kok het podium. Goede wijn behoeft geen krans; geweldig, genieten.

Na hun optreden klonk gestommel op de gang en, jawel, hij mocht niet ontbreken, ook de Sint was op de geweldige klanken afgekomen en wilde het publiek toch zeker ook even toespreken. Hij werd echter onderbroken door de verschijning van de Kerstman. Gezamenlijk en in goede harmonie bliezen ook zij weer de aftocht. Patty Lammers had toen de moeilijke taak het publiek weer gefocust te krijgen. Zij wist het publiek weer helemaal in de stemming te brengen met een heuse blues en eindigde met een ode aan de echte liefde met "lief" een nummer van Sabine Tiels.

Tenslotte zong Ad Verschuren Sammy van Ramses Shaffy. Na de bekende afsluiting door de Houwke Huisband ging het publiek met een voldaan gevoel weer richting huis.

Het volgende Open Podium in 't Houwke is op zondag 2 februari. Als u op de hoogte wilt blijven, kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Stuur een mail naar hethouwke@gmail.com en wij zorgen dat u de nieuwsbrief ontvangt. [l]