AmiCius Bavel anno 2019. FOTO J. VAN DER VEEKEN
AmiCius Bavel anno 2019. FOTO J. VAN DER VEEKEN J. van der Veeken

Projectleden gezocht voor Jubileumconcert AmbiCius

BAVEL - In oktober 2020 viert het Gemengd Koor AmbiCius uit Bavel 225 jaar koorgeschiedenis. Ter gelegenheid hiervan wil het koor een concert uitvoeren waarbij die 225 jaar koorgeschiedenis wordt herdacht. Het concert zal tweemaal worden gezongen, namelijk op 11 en 17 oktober. Het koor zal begeleid worden door het Symfonisch Collectief uit Breda.

Het programma zal bestaan uit werken van o.a. Vivaldi, Joseph Haydn, Mozart, Händel, Elgar, Rossini, Rutter en Gilkyson. Ook zullen er enkele Gregoriaanse gezangen worden uitgevoerd. Het koor is namelijk in 1795 begonnen als Gregoriaans mannenkoor. Gemengd Koor AmbiCus bestaat onder deze naam vanaf 2006 en staat onder leiding van Ineke van de Meulen. De begeleider is Paul Henken. In januari 2019 is het koor samengegaan met het Gemengd Koor Ulvenhout. Het koor telt daardoor op dit moment 55 leden.

Projectleden gezocht

Het koor zoekt voor bovengenoemde uitvoeringen projectleden, met name tenoren en bassen, die al koorervaring hebben. Zo kunt u, tegen betaling van een bijdrage, tien maanden meedoen aan dit project. Kom gerust eens langs op onze repetitieavond om de sfeer te proeven en mee te doen.

De repetitieavond is op woensdag van 20.00 tot 22.00 uur in ’t Klooster, Jack van Gilsplein 1 in Bavel,

Voor informatie kunt u contact opnemen met Boris Mulders (06 19758852). Ook op www.ambicius.nl kunt u meer informatie vinden.[l]