Terda komt net tekort in spannende korfbalthrillers

BREDA - In een vol thuisprogramma kwam de A1 en ook het eerste team van Terda net tekort in een spannende wedstrijd in de 3 Linden Sporthal in Prinsenbeek.

In de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen trof Terda 1 het sterke SKV1 uit Sleeuwijk. Deze ploeg speelt al jaren in deze klasse, terwijl Terda net gepromoveerd was. Tot ruim na de rust gind de strijd gelijk op maar met 15-18 ging de zege toch naar SKV1.

Terda A1 speelde vandaag de wedstrijd tegen het voor Terda onbekende Kinderdijk A3. De wedstrijd ging in een lekker hoog tempo van start. Kansen over en weer, waarbij het rendement wederom te laag lag. Ruststand 3 - 5. In de tweede helft wist Terda het tempo goed vast te houden en vele kansen werden gecreƫerd. Kinderdijk zakte iets terug, waardoor Terda op voorsprong kon komen. Vanaf dat moment bleef Terda een kleine voorsprong houden in deze spannende, maar sportieve wedstrijd. Anouk uit de B1 die wekelijks fantastisch invalt wist de marche iets te verruimen. Kinderdijk bleef echter steeds de stand bijtrekken en in de laatste minuutjes liet Terda de winst uit handen glippen. Eindstand 11-12.

Ook de andere jeugdploegen stonden met lege handen. De jonge B1 ploeg hield met 2-8 de schade beperkt tegen Oranje Wit B2; de A2 verloor met 1-15 van ACKC A2. Terda 2 hield de Bredase eer hoog door met 11-8 te winnen van NKV 4 uit Nuenen.

Tot de Kerst wordt er nog op vreemde bodem gespeeld. Na de jaarwisseling is er weer een vol thuisprogramma op 11 januari in Prinsenbeek. Meer info over korfballen in Breda? Mail naar info@kc-terda.com of kijk op www.kc-terda.com. [l]