NAC onder 19 klopt PSV

BREDA - NAC onder 19 heeft dankzij de overwinning op PSV weer uitzicht gekregen op behoud in de eredivisie. De ploeg van Ruud van Nistelrooij moest er in Breda met 2-0 aan geloven.

Vooral verdedigend hac coach Michael Dingsdag zijn ploeg sterk neergezet. Met een degelijke doelman Bart Verbruggen aan het hoofd werd tegen de snelle behendige Eindhovense aanvallers niets weggegeven. In de slotminuut voor rust prikte Pjotr Kerstens na een scrimmage op de doellijn de bal binnen. Halverwege de tweede helft was het Yassin Azzagari die vanaf de middenlijn en aan de zijlijn de bal over de voor zijn doel staande doelman in het net liet ploffen. Een wereldgoal. Met nog een uitwedstrijd tegen Ajax te gaan is NAC-19 ook afhankelijk van wat de concurrentie doet. Maar de kansen zijn gunstig gekeerd door deze winstpartij om ook na de winterstop eredivisie te blijven spelen.

NAC-15 won bij FC Volendam met 0-2 en is met nog een wedstrijd te gaan niet meer in te halen door Alphense Boys en heeft de najaarstitel op zak.

De Graafschap was met 4-1 te sterk voor NAC-14 dat op de vijfde plaats staats. NAC-13 ziet zichzelf eveneens op een vijfde plaats terug na het 0-1 verlies tegen koploper PEC Zwolle. NAC-17 was vrij en moet komende zaterdag een punt goed maken op koploper De Graafschap om als eerste te eindigen.