Afbeelding
Foto: Politie.nl

Persoon met mes gepakt tijdens preventief fouilleren in uitgaansgebied

BREDA - In het uitgaansgebied van Breda is afgelopen weekend voor de tweede keer preventief gecontroleerd worden op wapenbezit. Bij één persoon werd een mes aangetroffen. De preventieve controles zijn onderdeel van een actieplan nadat er meerdere steekincidenten plaats vonden in Breda.

DOOR DE REDACTIE

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie de tweede aangekondigde actie uitgevoerd, waarbij zij het uitgaanspubliek preventief fouilleren. Bij de controle is bij één persoon een mes aangetroffen. Deze is door de politie in beslag genomen. De man ontving een bekeuring. Er waren veel personen die onderweg waren naar het uitgaansgebied, maar die snel omdraaiden toen zij de controle zagen. Ook zij zijn achterhaald en gefouilleerd.

Tijdens de eerste aangekondigde controle werden er in totaal zo'n 1500 mensen gecontroleerd. Bij drie personen werd toen een mes aangetroffen. Deze werden in beslag genomen.

Veiligheidsrisicogebied

Sinds dit najaar is een deel van de binnenstad door de burgemeester aangewezen als veiligheidsrisicogebied. In afstemming met de gemeente en het Openbaar Ministerie mag de politie preventief fouilleren. Deze maatregel is genomen om meer inzicht te krijgen in de omvang van het aantal wapens dat in omloop in tijdens een stapavond. De maatregel duurt een half jaar.[l]