Afbeelding
Foto: Archief

Maximale rijontzegging voor doorrijder Hamdijk

BREDA - De rechtbank heeft de 28-jarige man, die eerder dit jaar een ongeval veroorzaakte op de Hamdijk en daarna doorreed, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Ook kreeg de man de maximale rijontzegging van vijf jaar opgelegd.

DOOR DE REDACTIE

De rechtbank in Breda veroordeelde afgelopen week een 28-jarige man uit Breda tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk, wegens het veroorzaken van het ongeval aan de Hamdijk op 28 april. Daarbij reed de verdachte een 79-jarige vrouw met een rollator aan, en reed vervolgens door. Hij meldde zich pas na tien dagen. Naast de celstraf kreeg de man de maximale rijontzegging van 5 jaar opgelegd. Bij het bepalen van de hoogte van de straf hield de rechtbank in het nadeel van de verdachte rekening met zijn strafblad. De man heeft namelijk meerdere overtredingen van de Wegenverkeerswet op zijn naam staan. Daarnaast is hij betrokken geweest bij verkeersincidenten die zich zeer kort voor 28 april voordeden.

Mediation

De dader en het slachtoffer en haar familie zijn nog met elkaar in gesprek geweest. Wat precies tijdens het mediationgesprek is besproken, is geheim en vertrouwelijk. De dochter van het slachtoffer vertelde er wel over in haar slachtofferverklaring. Daaruit bleek dat de verdachte oprecht spijt heeft betuigd en zijn excuses heeft aangeboden aan het slachtoffer en haar familie. Het slachtoffer heeft de verdachte vergeven.[l]