Mondiaal Centrum Breda zoekt met spoed vrijwilligers

BREDA - Het doel van het Mondiaal Centrum, dat inmiddels in april 2020 al weer 5 jaar bestaat is om mensen uit allerlei culturen bij elkaar te brengen onder het motto ‘Het Mondiaal Centrum brengt het Samen’. We zijn gevestigd in een oud klooster van de Broeders van Huijbergen, wat we om niet ter beschikking hebben gekregen. Onze locatie is gelegen in de Roland Holststraat 71 in Boeimeer.

We hebben op dit moment 11 ongedocumenteerden gehuisvest, die begeleid worden door een coördinator en een maatjesproject waar Bredanaars en nieuwe Bredanaars, meestal vluchtelingen uit Syrië en Eritrea ‘gekoppeld’ worden. Het is een snelgroeiend centrum, waar vele mogelijkheden liggen. Er wordt in 2020 ook cursussen opgezet om vrijwilligers nog beter te kunnen ondersteunen bijvoorbeeld in de presentietheorie, maar ook in het omgaan met andere te culturen. Voor meer informatie kunt u ook kijken op onze website www.mondiaalcentrumbreda.nl.

Er zijn een aantal vacatures, die snel vervuld moeten worden.

Gastheer/Gastvrouw/receptioniste, die nieuw is en waar je zelf nog vorm aan kunt geven.

Vrijwilliger bij de Inloop, hetgeen een warme ontmoetingsplek is, waar vooral een luisterend oor van groot belang is, maar waar tevens de gezelligheid en het respect voor elkaar van belang is. Voor de woensdagochtend zoeken we met spoed iemand vanwege het uitvallen van een vrijwilliger door een ongeval.

Tuinman of tuinvrouw. Er is een mooie kloostertuin achter het gebouw, die in de lente weer onderhouden moet gaan worden. Je kunt ook je eigen ideeën hierop loslaten en er zijn middelen beschikbaar voor aanschaf nieuwe planten.

Klassen-assistent ter ondersteuning van NT2-docenten, die lessen geven aan vluchtelingen om in te burgeren. Hiervoor is professionele werkbegeleiding beschikbaar, trainingen en onkostenvergoeding.

Hebt u interesse stuur dan een mail met voor welke vacature je belangstelling hebt en waarom naar Piet Meertens, secretarismcb@mondiaalcentrumbreda.nl. [l]