Zielsveel zingen in kerstsfeer

BREDA - Vrijdag 20 december is er in de Lutherse Kerk weer Zielsveel zingen, dit keer als opmaat voor de kerstdagen. Het zal een verbindende avond zijn, vol ingetogen én uitbundig gezang. Iedereen is welkom, met en zonder zangervaring, met en zonder geloofsovertuiging. In het zingen vinden we elkaar vanzelf.

Zingen is een fijne voorbereiding voor de feestdagen, zeker in een mooie akoestiek als die van de Lutherse Kerk! Zingend kunnen we hoop en verbinding ervaren, zodat we elkaar met kerstmis een welgemeend ‘vrede en voorspoed’ kunnen wensen.

Naast mantra’s en melodieën uit allerlei windstreken zingen we deze avond ook enkele kerstliedjes. Alle liederen zijn gemakkelijk mee te zingen; ze bestaan uit een eenvoudige melodie en korte teksten die steeds herhaald worden. In die eenvoud kunnen we onze stem alle ruimte geven. Goed of fout bestaan niet, we zingen om de vreugde van het zingen zelf. En dan klinkt het als vanzelf prachtig! Tussen het zingen door zijn er stiltes en keren we naar binnen, om daarna weer voluit te kunnen.

Organisator van Zielsveel zingen is stembevrijder Marjo Brenters, die mensen wil verleiden vrijuit te zingen. Bij Zielsveel krijgt iedereen de ruimte zijn of haar eigen stem te laten horen, precies zoals die is. Er ontstaat als vanzelf meerstemmigheid die de hele kerk vult.

De avond begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Om 19.30 uur gaat de kerk open en staat de thee klaar. De entree contant betalen aan de kerk. Aanmelden via www.marjobrenters.nl. Locatie: Lutherse Kerk, Veemarktstraat 11, Breda. [l]