De Kerstmarkt in het Ginneken
De Kerstmarkt in het Ginneken Foto:

Handtekeningen stromen binnen bij petitie voor evenementen in Ginneken

BREDA - De handtekeningen stromen binnen bij de petitie voor de kerstmarkt en de braderie in het Ginneken. Met de petitie wil Johan de Vos namens de 'positieve buurtbewoners' een duidelijk signaal afgeven naar de gemeente: 'Vijf dagen 'overlast' moet kunnen!'.

Ruim tweeduizend mensen hebben de online petitie voor de Kerstmarkt en de braderie in het Ginneken ondertekend. De kerstmarkt werd dit jaar niet georganiseerd, vanwege aan groepje 'notoire klagers', zoals het in de petitie die door Johan de Vos werd gestart wordt genoemd. Daarmee wordt een groep inwoners van de wijk bedoeld die bij de gemeente hebben geklaagd over de overlast van de evenementen in de wijk. Johan de Vos van Boerke Verschuren vindt het geklaag onzin. "Het moet kunnen om 5 dagen per jaar in het Ginneken iets te organiseren wat afwijkt van de dagelijkse gang van zaken in de wijk", schrijft hij in de online petitie.

De Vos hoopt dan ook op actie vanuit de gemeenteraad. Het doel van de petitie is om een vergunning te krijgen die hetzelfde is als afgelopen jaren. Bovendien willen de ondertekenaars dat de vergunning wordt vastgelegd in de nieuwe evenementennota die wordt vastgesteld in januari 2020. Onder andere de VVD stelde al vragen aan het college over de situatie. "Het is 2 voor 12. Steeds meer evenementenorganisatoren vinden het moeilijk om nog iets te organiseren in onze stad", aldus VVD-er Förster.[l]