Koormuziek was in 2019 rijkelijk vertegenwoordigd in 't Houwke. Afgelopen keer met de Smartladies. FOTO TON DUNK
Koormuziek was in 2019 rijkelijk vertegenwoordigd in 't Houwke. Afgelopen keer met de Smartladies. FOTO TON DUNK Ton Dunk

Laatste Houwke Muziekzondag van 2019 zeer geslaagd

BREDA - Dat het een mooie afsluiter van de muziek activiteiten dit jaar zou worden stond bij voorbaat vast. Daar zorgden de Smartladies (volgend jaar vieren de dames alweer hun 15 jarig bestaan) wel voor. In de pauze het optreden van een kwartet dat luistert naar de naam Encore.

Zoals beloofd galmde het in 't Houwke van een hoop kerstklassiekers keurig meerstemmig gezongen door het dertigtal dames. Zij werden hierbij muzikaal ondersteund door een combo bestaande uit klarinet/saxofoon, toetsen en drums. Dat muziek niet altijd bombastisch hoeft te klinken bewees het geluid dat in zijn totaliteit zeer acceptabel was. Leuke bijkomstigheid is dat 't Houwke dit muziekjaar rijkelijk vertegenwoordigd is geweest door koren van diverse omvang. D'Accord, Zangkoorts B, Koor van Toen en nu dus ook de Smartladies gaven het podium dit jaar koorrijk kleur om het maar even zo te noemen.

In de pauze (en ook nog aan het eind) een prima optreden van Encore. Zij wisten het publiek te vermaken met oude stijl jazz en klassieke meezingers. Ondanks dat deze formatie helemaal nog niet lang bij elkaar is lieten de muzikanten zien dat het helemaal goed zal komen in de nabije toekomst.

Met gepaste trots kan de organisatie nu al aankondigen dat er in 2020 vooral veel nieuwe gezichten te bewonderen zullen zijn. Dat betekent tevens een hoop nieuwe muziek.

Zondag 19 januari start het nieuwe muzikaal jaar alweer met een optreden van Pillow Talk. Uiteraard in 't Houwke.[l]