Doe mee met de naschoolse activiteiten van de Brede School Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De vakantie zit er weer bijna op. De scholen gaan weer beginnen. Het is weer tijd om te bedenken: ‘wat is voor mijn kind leuk om te gaan doen na schooltijd?’ Er valt van alles te kiezen. Een overzicht is te vinden op de website www.bredescholenetten-leur.nl.

Het programma voor dit voorjaar staat boordevol leuke, spannende en uitdagende activiteiten. Voor elk kind is er wel iets leuks te kiezen. De activiteiten staan ingedeeld naar soort. Bij Tof kunnen kinderen kiezen uit cursussen en workshops. Doe bijvoorbeeld mee met natuur- en scheikundeproefjes, kom naar een disco of naar een wekelijkse jongens- of meidenavond. Bij Creatief worden allerlei workshops en cursussen aangeboden op het gebied van toneel, drama, dans en muziek. Leer bijvoorbeeld gitaarspelen of doe mee aan de Etten-leurse versie van The Voice Kids. Bij Sportkunnen kinderen bij veel verschillende sportverenigingen kennismaken met evenveel sporten. Kom bijvoorbeeld eens boogschieten, kickboksen of probeer of Jiu Jitsu bij je past. Verder is er een uitgebreid programma van gratis buurtsportactiviteiten in de verschillende wijken. Bij Groenkun je kennismaken met verschillende scoutingverenigingen of deelnemen aan de workshops vanGroene Vingers, ontdekken of paardrijden iets voor je is of erop uit trekken met natuuravonturiers of de IVN. In de verschillende categorieën vind je bovendien wijkactiviteiten, waar kinderen in de eigen wijk met hun eigen buurtgenootjes mee kunnen doen aan tal van wijkactiviteiten die door vrijwilligers van de wijkverenigingen op de eigen wijklocaties worden aangeboden. Ook voor de jongste kinderen van 0-4 jaarhebben we een leuk programma voor ouders met hun kind, zoals de gratis beleeftheatervoorstellingen en kaboutergym. Alle kinderen krijgen in januari de Brede Schoolflyer mee, waarin je alles nog eens rustig kunt nalezen en met je kind kunt bespreken. Het programma staat ook op www.bredeschooletten-leur.nl. Opgeven kan alleen via internet.

Is je inkomen minder dan 120% van het bijstandsniveau? Dan kun je de kosten terugvragen via www.meedoenhartvanwestbrabant.nl. Voor vragen kunt u terecht bij Kelly Locchi: kelly.locchi@surplus.nl. Like en volg onze facebookpagina: https://www.facebook.com/bredeschoolettenleur. [l]