Boekwerk Caerte van de Vryeheydt Etten. FOTO COR KERSTENS
Boekwerk Caerte van de Vryeheydt Etten. FOTO COR KERSTENS Cor Kerstens

Activiteiten Heemkundekring Jan uten Houte

ETTEN-LEUR - De tentoonstelling ‘Religieus Erfgoed Etten-Leur’ in de Lambertuskerk is te bezoeken op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Groepsbezoek kan ook op andere dagen. Toegang is gratis. De tentoonstelling kan tot 1 maart 2019 worden bezocht. Groepsbezoek aanmelden bij beheer@streekmuseumettenleur.nl of 076-5034244.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met: H. Mariaparochie en locatiecommissie Lambertuskerk; Streekmuseum Etten+Leur; Huysmuseum GGzBrebrug; Commissie Cultuurhistorische Bebouwing; Heemkundekring Jan uten Houte,

Het boekwerk ‘Missiebroeders en missiezuster uit Etten-Leur’ wordt bij onze leden worden bezorgd. Het is te koop in het Streekmuseum Etten+Leur, bij Bruna, bij Readshop en natuurlijk bij de tentoonstelling. Wordt nu lid van onze Heemkundekring en ontvang het boekwerk gratis. Aanmelden kan via de website www.janutenhoute.nl.

Genealogie inloopavond

Op woensdag 9 januari is er weer een genealogie- inloopavond in het Streekmuseum Etten+Leur. U kunt vanaf 19.30 uur hier terecht.

Boekwerk ‘Caerte van de Vryeheydt Etten'

Ter gelegenheid van de restauratie van de bijna 350 jaar oude landkaart van Etten, Leur en Sprundel, heeft de Heemkundekring een bijzonder boekwerk uitgebracht. Dit boek is geschreven door Maarten Bicknese en Cor Kerstens en geeft allerlei achtergrondinformatie over de landkaart. Het boekwerk dat in kleur is uitgevoerd is te koop bij de eerdergenoemde instanties onder tentoonstelling.

Vrijwilligersbijeenkomst

Alle vrijwilligers van de Heemkundekring zijn uitgenodigd voor de jaarlijkse vrijwilligers- / nieuwjaarsbijeenkomst die deze keer in het wijkgebouw Den Drempel wordt gehouden op 16 januari, aanvang 19.30 uur.

Nieuwsblad

Omdat vele leden van onze Heemkundekring hebben aangegeven dat zij alle informatie van en over onze Heemkundekring liever op papier ontvangen dan via de mail, heeft het bestuur na goedkeuring van de algemene ledenvergadering besloten een kwartaalblad uit te brengen.

Bezoek Mastboomhuis en Laurentiuskerk

Op donderdag 28 maart organiseert onze heemkundekring in samenspraak met de KBO Etten een middagexcursie naar Oud Gastel. Aldaar worden het historische Mastboomhuis en de eveneens meer dan honderd jaar oude kerk bezocht. Beide monumenten zijn bijzondere cultuurhistorische gebouwen vanwege het feit dat zij meer dan honderd jaar in hun oorspronkelijke toestand zijn gebleven. Noteer alvast die datum. Meer daarover later. Ook op de website www.janutenhoute.nl en www.hetwithof.nl. [l]