Het Kenya project Etten-Leur maakt het verschil. FOTO KENYA PROJECT
Het Kenya project Etten-Leur maakt het verschil. FOTO KENYA PROJECT Foto:

Weduwenproject Kenia blijft succesvol

ETTEN-LEUR - 2018 was voor het Kenya project Etten-Leur in een belangrijk jaar. De stichting vierde het dertigjarig jubileum. Het Kenya project hielp talloze weduwen met het verdienen van een inkomen en zorgde ervoor dat kinderen naar school konden gaan.

DOOR MONIQUE JANSEN

De stichting zorgde ervoor dat hutten die door overstromingen werden weggespoeld of ernstig waren beschadigd zijn vervangen. Het Kenya project ondersteunt in totaal vijftien dorpen in Kenia. De bestuurders van het project bezochten in het najaar op eigen kosten verschillende initiatieven in Kenia die worden ondersteund. Zij kwamen erachter dat de waterbron in Awasi niet meer werkte. "We besloten om in te grijpen. Zuiver drinkwater is van levensbelang. We hebben een aannemer laten komen die een grote machine liet komen en de waterput van ruim 165 meter diep weer open boorde", meldt het Kenia project Etten-Leur in de nieuwsbrief. Daardoor beschikken de 10.000 bewoners van Awasi weer over schoon water. Dat is belangrijk om ziektes te voorkomen.

Kippenboerderijen

De Keniase weduwen werken hard om zelfredzaam te worden. Dat lukt het dankzij de hulp vanuit Nederland goed. Zo runnen vrouwen op het Mageta-eiland een kippenboerderij. De dames slaagden erin dertig kippen te verkopen en van de opbrengst konden zij drie geiten en kippenvoer aankopen. De voedselvelden zijn al jaren een succes en leveren de weduwen veel maïs op. Ook runnen de weduwen een gezamenlijk tentenverhuurbedrijf. Deze onderneming is eveneens een schot in de roos. Ook in de jaarplannen voor 2019 is het Kenya Project ambitieus. De stichting betaalt voor driehonderd kinderen het schoolgeld, zodat zij een goede toekomst kunnen opbouwen. Verder wordt geld gereserveerd voor de aanschaf van schapen, geiten, ezels en koeien en worden de lopende projecten ondersteund.[l]