Selene (roze badmuts) en Nadja Wortel zwommen in de A-finale op de 4x100 meter wisselslag Nadja

Selene en Nadja Wortel zwemmen A-finales op Open NK

ETTEN-LEUR - Drie Hieronymuszwemmers uit Etten-Leur kwamen in actie op de Open Nederlandse kampioenschappen korte baan zwemmen in zwembad de Drieburcht te Tilburg. Bij de heren verscheen Jaro Musters aan de start, bij de dames de zussen Selene en Nadja Wortel.

Selene Wortel heeft voor het eerst in haar zwemcarrière een individuele A-finale mogen zwemmen op een Nederlands kampioenschap. De beste 8 zwemmers op een afstand plaatsen zich voor de A-finale. De nummers 9 t/m 16 mogen starten in de B-finale. Selene zwom de 100 meter wisselslag en ging als 8e door naar de A-finale in een nieuw persoonlijk record (pr) van 1.04.95. In de finale tikte ze als 8e aan in 1.05.20. Op de 200 meter wisselslag zwom ze haar beste tijd van het seizoen. Met 2.24.24 ging ze door naar de B-finale. Daarin tikte ze als 7e aan. Op de 400m wisselslag eindigde ze als 23e, in een pr van 6 seconden. Ze kwam ook in actie op de 50 & 100 meter schoolslag, 100 meter vrijeslag en 100 meter vlinderslag. Selene laat zien dat ze zich steeds weer kan verbeteren en dat ze inmiddels bij de Nederlandse top hoort.

Nadja Wortel kwam driemaal individueel aan de start. Ze had meer limieten, maar moest op vrijdag werken en kon dus niet starten. Begin december is ze tijdens een wedstrijd uitgevallen wegens gezondheidsredenen. Inmiddels is ze weer op de weg terug en dat was te zien aan haar tijden. Op de 50 meter schoolslag zwom ze 34.85 seconden. Een knappe verbetering van haar beste seizoenstijd. Op de 100 meter vlinderslag tikte ze aan in 1.08.19, ook dit was heel dicht bij haar pr. Op de 200 meter wisselslag zwom ze een nette race en zette klok stil op 2.30.63. Nadja mag erg tevreden zijn over haar resultaten dit toernooi en kijkt uit naar nog betere prestaties op de lange baan.

Rugcrawlspecialist Jaro Musters kwam in actie op 2 rugcrawlafstanden. Op de 50 meter werd hij 18e met een tijd van 26.81. Op de dubbele afstand tikte hij aan na 58.36 seconden. Dit was beide net iets boven zijn pr, maar wel sneller dan tijdens de Brabantse kampioenschappen van een maand geleden. Een knappe prestatie van Jaro.

Estafettes

Alle drie verschenen ze aan de start op verschillende estafettes. Het damesteam op de 4x100 meter wisselslag, met Nadja en Selene, wist zich ze plaatsen voor de A-finale. Vooral Nadja verbeterde zich enorm ten opzichte van de ochtendsessie en mede hierdoor wisten ze een plaatsje op te schuiven in de finale. Ze eindigden als 6e team van Nederland in 4.22.61. Op de andere estafettes waren er mooie splittijden voor de zwemmers. Nu is het tijd voor een weekje welverdiende rust en dan gaan de zwemmers toewerken naar het lange baan seizoen. Meer informatie op www.zpv-hieronymus.com én vergeet natuurlijk niet op Selene te stemmen voor de publieksprijs van het Etten-Leurse sportgala.[l]