Traditionele kerstdrive bij Bridgeclub KBO Etten

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 22 december organiseerde Bridgeclub KBO Etten in Wijkgebouw De Linde, Etten-Leur, weer haar jaarlijkse kerstdrive.

Op verzoek van de bedrijfsleiding van De Linde werd dit jaar van de gebruikelijke dinsdag overgegaan naar de zaterdag, gezien het grote aantal deelnemers. Er gaven zich namelijk 136 leden op voor deze drive; 5 lijnen. Het gebouw, totaal in kerstsfeer gebracht door eigen leden van de Bridgeclub, stond op deze dag ook geheel ter beschikking aan onze club, wat als heel prettig werd ervaren. Om 9.45 uur opende onze Voorzitter, de heer van den Wijngaard, met een woord van welkom, waarna wedstrijdleider Mariolein Koevoets in het kort de dagindeling aankondigde.

Er werd rond 10 uur begonnen met een bridgeronde, waarna onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers, Toos van den Wijngaard een kerstgedachte op rijm bracht. Hierdoor werd iedereen weer even herinnerd aan de eigenlijke betekenis van Kerstmis.

Door de penningmeester Nellie Rasenberg werd vervolgens aandacht besteed aan Mariolein en Gerard Koevoets, die de introductie van onze nieuwe bridgmates in september mogelijk maakten. Zij verdiepten zich in het systeem, zowel inhoudelijk als computertechnisch, waarna de overige vier wedstrijdleiders konden worden ingewerkt. Al met al een veelomvattende, tijdrovende klus. Terecht dat zij onder groot applaus een mooi cadeau kregen aangeboden.

Na twee verdere spelrondes konden de deelnemers even de benen strekken, c.q. hun dorst lessen. De zaal werd snel in kerstsfeer gebracht door onze vaste "meehelp-ploeg", die altijd weer klaarstaat waar maar nodig.

Een uitstekend, gevarieerd buffet, met warme gerechten en diverse salades, stond voor ons klaar, met dank aan het personeel van De Linde, die dit in samenwerking met de cateraar verzorgd had.

Rond 2 uur startten we weer voor drie rondes bridge met een tussendoortje, dat bestond uit (alsnog) een heerlijk, fris dessert. Tevens bracht Corrie Groenhuis een hilarisch en herkenbaar kerstverhaal, herkenbaar omdat vele bridgers hier een rol in speelden.

Om 16.30 uur volgde de prijsuitreiking. Per lijn waren vier prijzen beschikbaar. Omdat het onze voorzitter was gelukt om weer een prachtig prijzenpakket bij elkaar te "scoren", volgde er nog een verloting, die zeer de moeite waard was. Met vele dank aan onze sponsors!

Het bestuur en de wedstrijdleiding werden nog, met een verrassing door alle leden, bedankt voor alle gedane werkzaamheden. Al met al een zeer geslaagde dag, waar iedereen met veel genoegen op terug kan kijken. [l]