Roadrunner Thijs Staps 6e in Kerstcross Sprundel

SPRUNDEL - Op tweede Kerstdag wordt traditiegetrouw in Sprundel de Kerstcross georganiseerd. Dit jaar was dat voor de 54e keer en daarmee is deze sympathieke cross een der oudste crossen in Nederland. In Galder kon dezelfde dag ook worden gestart in de TOF-cross.

Thijs Staps was erop gebrand in Sprundel een sterke wedstrijd te lopen. In het sterke lopersveld is hij daarin geslaagd en hij toonde zich na afloop een tevreden loper. In het seniorenveld legde hij beslag op de 6e plaats in de mooie tijd van 29.45 over de 8000 meter. Minder goed verging het Ron van der Veen. Teleurgesteld moest hij geblesseerd de strijd staken. Joost Evers overbrugde de voor zijn leeftijdscategorie geldende afstand van 6400 meter in 32.40. Op de korte cross over 3200 meter kwamen Hans Melis en Toon Luijten gezamenlijk over de finishstreep na 15.08. Ruim twee minuten later eindigde John de Regt in 17.22.

TOF-cross

In Galder gingen van RoadRunners Etten-Leur Corné Luijkx en Judith Vloedraven van start in de korte cross over 4000 meter. Corné kwam tot een tijd van 17.33 en Judith liep dezelfde afstand in 20.28.[l]