Zwemmers Z&PC DIO verpulveren PR's op Swimmeet Maastricht

ETTEN-LEUR - Al jaren is het voor de DIO zwemmers van Richard Rens een traditie om tussen Kerst en Oud & Nieuw deel te nemen aan de Swimmeet in Maastricht. Dit 3-daagse toernooi begint elke dag in de vroege ochtend met de series, waarna de zwemmers terug gaan naar het scoutinggebouw, waar Diana Forsten zorgt dat de zwemmers niets te kort komen. Daarna keren ze terug naar het zwembad voor de finales en estafettes. Iedereen zwemt in de ochtend 3 afstanden, eindig je bij de beste 16 mag je in de avond finale zwemmen.

In de jongste leeftijdscategorie maakte Melissa Tamerus, Emma Biennier en Ilse de Regt hun debuut op deze wedstrijd. Spannend voor deze jonge meiden om voor het eerst deel te nemen aan zo’n grote wedstrijd. Ilse en Emma wisten een onwijs knappe prestatie weg te zetten; ze zwommen op al hun 9 afstanden een Persoonlijk Record (PR). Voor Ilse was haar grootste tijdsverbetering op de 100m rugcrawl, maar liefst 8 seconden was ze sneller. Emma verbeterde ook al haar tijden, de grootste PR was zelfs op een 50m nummer. Op de 50m vlinderslag zwom ze bijna 9 seconden van haar oude tijd af. Melissa haar mooiste prestatie was op de 50m rugcrawl, ze wist zich heel knap te plaatsen voor de B-finale.
In de leeftijdscategorie hoger waren het Aliyah Schouten en Rosa Ta die DIO vertegenwoordigden. Rosa zetten mooie tijden op de klokken en nam 5 PR’s mee naar huis. Aliyah toonde haar topvorm en zwom al haar tijden uit de boeken. De mooiste PR was op de 100m wisselslag, van maar liefst 4 seconden.

De eerste mannelijke deelnemer in het programma was Kyrian Diepens. Hij liet de coach zien dat de trainingen zijn vruchten af werpen. Maar liefst 8 PR’s, zorgden voor mooie tijden op de klokken. Vera Balink stond aan de start bij de dames senioren. Ze zwom hele mooie races met 2 PR’s op de 50m rugcrawl en vrije slag. Bij de heren senioren hadden we zelfs 4 zwemmers aan de start. Mathijs van der Logt was door ziekten helaas alleen de laatste dag in het zwembad te vinden. Hij liet zien dat hij weer fit was en zwom met een PR op de 100m wisselslag naar de B-finale. Waar hij opnieuw zijn tijd verbeterde. Voor Robert Ta was het ook de eerste keer Swimmeet, maar dat liet hij niet merken. Met 4 PR’s bleek vooral zijn vlinderslag goed verbeterd te zijn. Gijs van de Sande versterkte het heren team. Voor hem was dit een mooie wedstrijd voor het ONMK eind januari in Zwolle. Hij verbeterde ook maar liefst 5 tijden dit zowel op beide rugcrawl als vlinderslag afstanden. Martino Valentijn liet zien waar hij het beste in is. Hij plaatste zich ondanks het sterke deelnemersveld 2 keer voor de B-finales op zijn favoriete schoolslagafstanden. En als kers op de taart een erg mooi PR op de 100m vlinderslag.

Ook zorgden DIO voor mooie estafettes, in verschillende opstellingen en afstanden. Waar Emma, Aliya, Rosa en Ilse op de 4x50m wisselslag zelfs een 16e plaats wisten te behalen.

Trainer en coaches, Richard Rens en Fay van Meer zijn ontzettend trots op de mooie prestaties en de gezelligheid die de ploeg heeft neer gezet. Met 68 PR’s op dit toernooi kan het zwemjaar 2018 goed afgesloten worden. [l]