Piet Verhoeven, 2e van links, kampioen 2018! FOTO REIN NUITEN
Piet Verhoeven, 2e van links, kampioen 2018! FOTO REIN NUITEN Rein Nuiten

Piet Verhoeven kampioen 2018 bij Beugelclub 't Palet

ETTEN-LEUR - Tot laatst toe was het spannend wie met de ereprijzen over het hele jaar 2018 op het podium zouden staan. Voor de eerste plaats was het in de laatste weken nog opletten geblazen voor Piet Verhoeven. Zijn trefzekerheid was even zoek en dat kwam zeker niet door het koude weer of wat oneffenheden in de baan. Wellicht toch enige spanning toen in de laatste weken van december de rangschikking aan alle beugelaars is doorgestuurd!

Maar…… Piet heeft het gered hoor. Met een geweldig gemiddelde van 28,45 op maximaal 30,00 de terechte winnaar. Tweede is Rein Nuiten en Ries Jaspers heeft keurig zijn derde plaats verdedigd met een gemiddelde van 26,34. Op de vierde respectievelijk vijfde plaats komen Hugo Noback en Kees Naalden met slechts 0,06 verschil ten gunste van Hugo. De plaatsen 6 t/m 9 worden ingenomen door Johan Hoppenbrouwers, Jan van der Wal, Martien de Jong en Tonny Geldtmeijer. Ook hier een marginaal verschil van slechts 0,59 tussen Johan, op plaats 6 met 25,92 en Tonny op plaats 9 met 25,33. En dan het allerspannends is wel “de rode lantaarn”. Met slechts 0,01 verschil heeft Piet Vermunt die in de laatste weken overgenomen van Gonnie van der Wal. Zowel Piet als Gonnie hebben nogal wat keren verstek moeten laten gaan, waardoor ze niet echt in “een flow” konden komen. Wij wensen ze beiden van harte, dat ze in 2019 minimaal 1 keer per week deel kunnen nemen aan “het schone beugelen” nabij De Linde.

Inmiddels zijn de eerste partijen in 2019 alweer gespeeld. Onder het toeziend oog van de (soms) wat strenge baanmeester(s) zijn de eerste terechtwijzingen alweer uitgedeeld. Er wordt strak gespeeld en op een paar partijen na is het spannend of de laatste bol wel of niet door de beugel zal gaan. We kunnen best nog wat spelers gebruiken. Dus kom eens aan op woensdag- of vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur. Wij laten je graag even de basisbeginselen zelf ondervinden. [l]