Prosper plaatst een jodan-mawashi-geri, Romy verdedigd met dubbel blok. FOTO WENDY JANSEN
Prosper plaatst een jodan-mawashi-geri, Romy verdedigd met dubbel blok. FOTO WENDY JANSEN Wendy Jansen

Okinawa karateka's slagen voor graduatie test

ETTEN-LEUR - Bij karate en kickboxing school Okinawa Kyokushin zijn 43 vechtsporters geslaagd voor een hogere kyu-graad (band). Een zeer succesvolle examenronde voor de Okinawa’s. In navolging op de kindergroepen was nu ook de jeugd-volwassenen groep aan de beurt.

In dojo Etten-Leur waren er 2 leerlingen klaar voor een hogere kyugraad. Het examen was verdeeld over 2 lesavonden, in het eerste deel kwam vooral de technische kant van het karate aan bod kwam. Dit is het kihon, afzonderlijke technieken en kata waarin de technieken in een vaste choreografie vastliggen oplopend in moeilijkheidsgraad. Het tweede deel bestond uit gevecht combinaties, conditie, kracht en tenslotte kumite, het vrij vechten. Het vrij vechten is in het Kyokushin karate zeer kenmerkend, hier niet alleen mooie snelle technieken uitdelen, maar full-contact sparren. Met een technisch zeer goede uitvoering slaagde Romy voor 3é kyu en Gianluka geslaagd voor 7é kyu, beiden hebben een uitstekende prestatie geleverd. Van harte gefeliciteerd!

Bij Okinawa wordt er les geegeven in Kyokushin karate, deze stijl kenmerkt zich door zijn realisme. Je ontwikkelt jezelf zowel fysiek als mentaal met als uitgangspunt, het uiterste uit jezelf te halen. Bovenal is het gewoon erg leuk om te doen. De lessen worden verzorgd door Wendy en Tom Jansen. Een gratis proefles kunt u aanvragen via www.jansenkarate.com. [l]

Romy en Gianluka geslaagd. FOTO WENDY JANSEN